alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

V objektiv je ujela igralčevo surovo pristno podobo
| V.M.

V objektiv je ujela igralčevo surovo pristno podobo

Igralec Klemen Janežič, Pop tv

Nadarjena fotografinja je v zaprtem prostoru z igralcem preživela 48 ur in izvedla zanimiv eksperiment, tekom katerega je ujela njegovo najbolj pristno podobo.

Mlada fotografinja Urša Premik je izvedla zanimiv eksperiment v katerem so sodelovali igralci Klemen Janežič, Mojca Fatur, Nina Ivanišin, Lara Wolf in Jurij Drevenšček. Na Ljubljanskem gradu je že na ogled razstava rezultatov njenega projekta.

Foto: Urša Premik - Klemen Janezič

 In za kakšen projekt gre? Tako imenovan Eksperiment 48 raziskuje razsežnosti portretiranja, v katerem so osebe, ki so vajene igranja pred in za kamero in občinstvo, in fotografinja izpostavljene intenzivnem stiku. »Avtorica je v zaprtem belem prostoru, brez zunanjih vplivov, brez vpliva časa in sodobne tehnologije, samo z osnovnimi potrebščinami, z vsako od petih portretiranih oseb preživela 48 ur. V poizkusu, da bi ujela njen surov pristen portret in hkrati v vizualni jezik prevedla kompleksnost vzpostavljenega odnosa, paleto emocij in prevladujočo atmosfero, je uporabila različne tehnike zajema njihove podobe, od srednjeformatne kamere, polaroidov do videa. Nastali portreti tako odslikavajo in nakazujejo tisto, kar je bistvo celotnega eksperimenta in česar na podobah pravzaprav ne vidimo – izkušnjo izmenjave, napetosti in medsebojnega vplivanja portretirane osebe in fotografinje, ki jo lahko le slutimo,« pojasnjuje opis eksperimenta, katerega dela bodo v galeriji na Ljubljanskem gradu na ogled do 30.01 2022