testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V objektiv je ujela igralčevo surovo pristno podobo

14. 10. 2021; 05.00
Avtor: V.M.
martin rozman

Igralec Klemen Janežič foto: Pop tv

Nadarjena fotografinja je v zaprtem prostoru z igralcem preživela 48 ur in izvedla zanimiv eksperiment, tekom katerega je ujela njegovo najbolj pristno podobo.

Mlada fotografinja Urša Premik je izvedla zanimiv eksperiment v katerem so sodelovali igralci Klemen Janežič, Mojca Fatur, Nina Ivanišin, Lara Wolf in Jurij Drevenšček. Na Ljubljanskem gradu je že na ogled razstava rezultatov njenega projekta.

Klemen Janezič foto: Urša Premik

 In za kakšen projekt gre? Tako imenovan Eksperiment 48 raziskuje razsežnosti portretiranja, v katerem so osebe, ki so vajene igranja pred in za kamero in občinstvo, in fotografinja izpostavljene intenzivnem stiku. »Avtorica je v zaprtem belem prostoru, brez zunanjih vplivov, brez vpliva časa in sodobne tehnologije, samo z osnovnimi potrebščinami, z vsako od petih portretiranih oseb preživela 48 ur. V poizkusu, da bi ujela njen surov pristen portret in hkrati v vizualni jezik prevedla kompleksnost vzpostavljenega odnosa, paleto emocij in prevladujočo atmosfero, je uporabila različne tehnike zajema njihove podobe, od srednjeformatne kamere, polaroidov do videa. Nastali portreti tako odslikavajo in nakazujejo tisto, kar je bistvo celotnega eksperimenta in česar na podobah pravzaprav ne vidimo – izkušnjo izmenjave, napetosti in medsebojnega vplivanja portretirane osebe in fotografinje, ki jo lahko le slutimo,« pojasnjuje opis eksperimenta, katerega dela bodo v galeriji na Ljubljanskem gradu na ogled do 30.01 2022

prejšnji članek
Sin Simone Weiss odšel študirati v tujino
Svet slavnih
Sin Simone Weiss odšel študirati v tujino
naslednji članek
Facebook spremembe: Javnih oseb ne boste več poniževali
Svet slavnih
Facebook spremembe: Javnih oseb ne boste več poniževali