Anže Zavrl foto: Revija Zvezde
»V študentskih časih sem se začel navduše-vati nad pekočimi zadevami, predvsem omakami iz čilija. Po tolikih letih sem okusil toliko izdelkov iz čilija, da sem prišel na idejo, da bi začel za svoje potrebe vzgajati čilije in iz njih delati omako. Lani sem pripravil vrtiček, kjer sem zasadil čili, vendar sem imel malo pridelka zaradi nepravilne lege vrtička. Letos pa sem se lotil projekta malo drugače. Naredil sem visoke grede in jih postavil na odlično mesto za dober pridelek. Julij in avgust sta bila meseca, ko mi je ogromno čilijev obrodilo. Hitro sem se lotil delanja omak. Je veliko dela, a zelo uživam v tem. Ker je bilo še veliko čilija, sem se odločil, da ga posušim, dodam v domače žganje in domače olivno olje. Nekatere pa sem vložil in so na čakanju,« razloži član zasedbe Gadi.
Letošnja ozimnica je tako precej velika. »Imam več kot tristo omak, tako da bom zagotovo še kakšnemu ljubitelju čili omak naredil zalogo. V letošnjem letu sem kupil sadike, za naslednje leto pa imam namen, da bi jih sam vzgojil. Razen v sladicah pri meni skoraj ne manjka dodatek čilija v jedeh,« še pove Anže, ki se posveča tudi ustvarjanju glasbe in besedil, s septembrom pa je začel spet poučevati na osnovni šoli. »Sem kar pogrešal vedoželjne male glave.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.