Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sekirca v med: Igralec je tudi zelo priljubljen zobozdravnik

23. 10. 2021; 06.00
Avtor: Revija Lady
niko-zagode

Niko Zagode v vlogi župnika foto: POP TV

Niko Zagode je prepričljiv kot župnik v nadaljevanki Sekirca v med. Marsikdo pa morda ne ve, da rojeni Brežičan po poklicu sploh ni igralec, temveč zobozdravnik, in to zelo priljubljen.

Niko Zagode je tisti visokorasli  možakar, ki poskrbi, da se Slovenci v teh dneh dobro nasmejimo. S svojimi humorističnimi  vlogami nas zabava v kar dveh  različnih serijah – Sekirca v med  in V dvoje – sodeluje pa tudi s  humornimi vložki v razvedrilni  oddaji V petek zvečer. Marsikdo  pa morda ne ve, da rojeni Brežičan po poklicu sploh ni igralec,  temveč zobozdravnik, in to zelo  priljubljen.

Niko Zagode- foto 5 foto: voyo

Niko  je po končanem  šolanju na gimnaziji Brežice vpisal študij dentalne medicine na medicinski fakulteti v Ljubljani. Rad se pošali, da ga ideja o  zobozdravniku ni zadela med igro  v peskovniku, temveč je morala   dozoreti, saj je njegov stric zobozdravnik in pomemben vzor, mama pa je bila zobna asistentka pri otroški zobozdravnici.

Niko Zagode foto: Revija Vklop

»Že kot mulec   sem spoznal ordinacijo in njuno zakulisje, všeč mi je bilo to natančno in mirno delo, odnosi med kolegi,  komunikacija s pacientom. Sem pa  bil v srednji šoli malce razpet med   biologijo, jeziki in filozofijo, pa tudi   dramskim krožkom. Na neki točki   se mora potem človek pač odločiti   za nekaj, kljub temu da si v četrtem   letniku težko stoodstotno prepričan,   da bo to res prava pot. Vesel sem,   da sem izbral to študijsko pot in na  njej vztrajal, kljub začetnim dvomom in spogledovanju s poklicnim   igralstvom,« je za revijo Lady pojasnil Niko, ki mu je bilo človeško telo od nekdaj najzanimivejše, usta pa so njegov kozmos, saj se z njimi smejimo, jemo, se izražamo, prepevamo.

Niko Zagode v vlogi župnika

Niko Zagode v vlogi župnika foto: POP TV

prejšnji članek
Aleksandra Ilijevski obožuje mamo in babico
Svet slavnih
Aleksandra Ilijevski obožuje mamo in babico
naslednji članek
Ambrož s fotografijo potrdil razmerje z Nino
Resničnostni šovi
Ambrož s fotografijo potrdil razmerje z Nino