mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Žigan se je zelo spremenil, a ga dobro poznate!

25. 10. 2021; 08.00
Avtor: V.M.
Žigan Krajnčan

Žigan Krajnčan foto: POP TV

Umetnik, ki je v nedeljo na odru šova Slovenija ima talent osvojil zlati gumb, najbrž tudi v vaših očeh ni neznanec. Pa ne le, ker je sin znanih staršev, pač pa zaradi svojih kariernih korakov. Preverite …

Žigan Krajnčan je sinoči v šovu Slovenija ima talent zgolj s svojim telesom predstavil čarovnijo raznolikih zvokov, ki jih je obogatil s plesnimi gibi ter ustvaril performens, kakršnega v oddaji še nismo videli. »Moj zlati gumb je padel! Brez vsega, sam na odru, brez glasbe, pompa, samo on in njegov glas in gib! Mene je ganil s svojo unikatnostjo,« je svoje občutke povzela žirantka Marjetka Vovk.

Žigan Krajnčan foto: Slovenija ima talent

Kdo je Žigan Krajnčan?

26-letnik prihaja iz glasbene družine, tako mati kot oče sta se namreč globoko zasidrala v svet glasbene umetnosti. Oče Lojze je namreč skladatelj, pozavnist, dirigent, aranžer in glasbeni producent, mamo Romano pa dobro poznamo kot pevko, šansonjerko in ustvarjalko pesmi za otroke.

Kristijan Krajnčan, Lojze Krajnčan, Romana Krajnčan in Žigan Krajnčan foto: Goran Antley / M24.si

Njunim korakom sta sledila tudi sinova Kristijan in Žigan, kar gre nemara pripisati tudi temu, da jima je mati vse od zgodnjega otroštva z glasbo bogatila domišljijo in ustvarjalnost. Starejši Kristijan se tako lahko danes predstavlja kot bobnar, čelist, avtor filmske glasbe in režiser, mlajši Žigan pa je navdihujoč plesalec, koreograf, performer in glasbenik.

»Z Žiganom sva prvič sodelovala v avtorskem muzikalu Manjka mi manjka, ki ga je režiral Gašper Tič. Jaz v vlogi ulične pevke, Žigan pa moj alter ego.« foto: osebni arhiv

In kje, poleg gledaliških in plesnih odrov, smo Žigana že lahko videli?

V mladinskem filmu Gremo mi po svoje, kjer se je kot mladi igralec preizkusil v vlogi tabornika Emila. Žigan se je tedaj spoprijateljil z glavnim igralcem Tadejem, ki ga je tako zelo navdušil nad plesom, da je pričel nizati korake v tej smeri. Da je nadarjen za ples, je javnosti prvič pokazal leta 2010, ko je sodeloval v 1. sezoni šova Slovenija ima talent in pred legendarnega Branka priplesal kot imitator Michaela Jacksona. V naslednjem desetletju je mladi umetnik marljivo bogatil svoje znanje doma in v tujini ter na poti našel tudi svojo ljubezen.

Žigan v filmu Gremo mi po svoje foto: PR

Žigan se je namreč na Kitajskem zaljubil v lepo plesalko Čehinjo Kristyno, s katero sta si ustvarila družino. Leta 2019 ju je razveselilo rojstvo deklice, ki sta jo poimenovala Rosa Lia. Svetlolasa deklica je ravno teden dni pred očkovim zlatim gumbom dopolnila dve leti. Žigan je v objemu družine zelo srečen, zaradi hčerkice je povsem raznežen, v svojo srčno izbranko Kristyno pa se vedno znova zaljublja.

Žigan Krajnčan je pred desetimi leti zakorakal v plesne vode.

Žigan Krajnčan je pred desetimi leti zakorakal v plesne vode. foto: Osebni arhiv

Žigan Krajnčan

Žigan Krajnčan foto: POP TV

Žigan Krajnčan

Žigan Krajnčan foto: POP TV

Žigan Krajnčan

Žigan Krajnčan foto: M24

prejšnji članek
Bitko z rakom izgubil Gunther iz Prijateljev
Svet slavnih
Bitko z rakom izgubil Gunther iz Prijateljev
naslednji članek
Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita
Resničnostni šovi
Nina in Ambrož pokazala, kako se ljubita