mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Beogradu doživeli premiero Jančarjeve To noč sem jo videl

6. 11. 2021; 09.00
Avtor: C.U.
to-noč-sem-jo-videl

To noč sem jo videl foto: Peter Giodani

Bučen aplavz navdušenega občinstva je c četrtek zvečer nagradil nastopajoče na beograjski premieri scenske balade v treh slikah To noč sem jo videl, nastale po istoimenskem romanu Draga Jančarja in v režiji Janeza Pipana, na Veliki sceni Ljuba Tadića v Jugoslovenskem dramskem gledališči v Beogradu.

Odrska postavitev Jančarjevega romana velja za enega najambicioznejših umetniških projektov v zgodovini samostojne Slovenije; pretresljiva zgodba, ki odstira usodo Veronike Zarnik – zamotan klobčič ljubezni, ljubosumja, poguma, pa tudi krutosti in izdaje v vojni vihri, pa je bila ob mariborski premieri v septembru deležena pohval kritike in občinstva.

Po uspešni premieri v Beogradu sledita še ljubljanska konec januarja 2022 in dunajska v drugi polovici aktualne gledališke sezone. Zanimivo pa je, da je Jančarjeva knjižna uspešnica tudi v letošnjem oktobru med najbolj prodajanimi knjigami v slovenskem založniškem prostoru.

To noč sem jo videl foto: Peter Giodani

To noč sem jo videl foto: Založba Modrijan

Nastopili so Nataša Matjašec Rošker, Blaž Dolenc, Milan Marić, Nebojša Ljubišić, Milena Zupančič, Davor Herga, Daniel Jesch, Mateja Pucko, Matevž Biber, Vladimir Vlaškalić, Mirjana Šajinović, Anže Krajnc, Irena Varga, Ivica Knez, Robert Mraček, Matija Stipanič, Alfonz Kodrič, Kristijan Ostanek, Nejc Ropret, Petja Labović, Mojca Simonič, Dane Radulović, Matjaž Kaučič in Žan Pečenik.

prejšnji članek
Horoskop: Doživljali boste globlje čustvene reakcije
Horoskop
Horoskop: Doživljali boste globlje čustvene reakcije
naslednji članek
Kako sta se spoznala Nika in 6pack Čukur?
Svet slavnih
Kako sta se spoznala Nika in 6pack Čukur?