favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anja Kotar posnela album o preprostih stvareh v času izolacije

9. 11. 2021; 11.30
Avtor: K.M.
SongsFromIsolation_AnjaKotar_2

Anja Kotar, Songs From Isolation foto: Promocijski material

Od začetka pandemije je Anja Kotar črpala navdih iz preprostih, vsakodnevnih stvari, ki nas obkrožajo in jih pogosto jemljemo za samoumevne. To energijo je nato preusmerila v ustvarjanje edinstvenih in veselih pop skladb, s katerimi se zaradi pristnih besedil lahko poistoveti marsikdo. Rezultat je album »Songs From Isolation«, na katerem se vrstijo pesmi, ki predstavljajo vrhunec Anjinega ustvarjanja v zadnjih 12 do 18 mesecih.

Z doslej izdanimi singli, vključno s »Tuscany«, »Alone Together« in »Love Song«, ki so prepričali tudi priznane tuje glasbene medije Wonderland, Notion in The Line Of Best Fit, je jasno, da je Anjin preprost in pristen pristop k pisanju pesmi pravzaprav pomemben element njenega ustvarjanja, ki se bo izražal v njenem delu tudi v prihodnje. Poleg številnih uspehov in uredniške podpore tako platforme Spotify kot Apple Music je Anjin lahkoten pristop k romantiziranju svetovne pandemije vzbudil odobravanje številnih poslušalcev.

Album »Songs From Isolation« lahko poslušate tukaj >>KLIKNITE<<.

"Ko je v začetku leta 2020 svetu zavladala pandemija Covid-19, sem se s starši preselila domov v San Jose, kjer sem tavala po hiši, igrala Simse, gledala televizijske serije in iskala načine, kako bi se zamotila in odvrnila svojo pozornost od sveta, ki se je spreminjal s svetlobno hitrostjo. Precej hitro pa je postalo nemogoče prezreti očitno – to bo katastrofalen mejnik v človeški zgodovini. Vedela sem, da si nikoli ne bom oprostila, če ga ne bom dokumentiral na najboljši način, ki ga poznam: skozi glasbo."

Zadnja in glavna skladba iz albuma »Songs From Isolation« je »Midnight in Paris«, ki navdih črpa iz francoskega šansona. Zvezda zaključne skladbe je Anjin zasanjan in dinamičen glas, ki se edinstveno dopolnjuje s celotno produkcijo, kar čez celotno pesem ustvarja nežne in čarobne trenutke. Skladba na albumu zagotovo najbolj izstopa tako zaradi veselega in svežega melanholičnega pop zvoka kot tudi zaradi Anjine pristne energije in osebnosti.

"Midnight in Paris govori o praznovanju življenja po pandemiji Covid-19 in ga prikazuje kot ples po nočnih ulicah Pariza. Skladbo rada dojemam kot glasbeno sestro skladbe Tuscany, ki odpre album, skladba o Parizu pa vse skupaj zaključi. Skladba Tuscany je bila napisana zelo kmalu po tem, ko se je svet začel soočati z resnostjo pandemije, in je služila kot pobeg pred vse bolj mračno realnostjo. Na drugi strani pa skladba Midnight in Paris izraža več upanja in prikazuje čas, ko že vidimo luč na koncu tunela. Potem ko smo preživeli leto omejitev in so se nam življenja obrnila na glavo, je ples v Parizu bližje resničnosti in manj pobegu v domišljijski svet."

prejšnji članek
Črni dnevi za Mihaelo, umrla je njena mama
Svet slavnih
Črni dnevi za Mihaelo, umrla je njena mama
naslednji članek
Ko potrka ljubezen: Parček ujet na košarkarski tekmi
Svet slavnih
Ko potrka ljubezen: Parček ujet na košarkarski tekmi