mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšne spalne navade ima Alenka Košir

16. 11. 2021; 09.00
Avtor: Revija Lady
Alenka Košir

Alenka košir foto: Mateja J. Potočnik

Alenka Košir kot ambasadorka zdravega načina življenja z ljudmi rada podeli kakšen moder nasvet za kakovostno življenje. Kako gleda na kvaliteten spanec?

Mama treh otrok, profesorica športne vzgoje in trenerka, podjetnica, odlična kuharica in ženska, ki ima doma veliko rož, povrhu vsega pa je pri njej vedno vse kot iz   škatlice. Za Alenko Košir se zdi, da je vsestranska superženska, ki obvlada vse, a se  lepotica kljub obilici vsakodnevnih obveznosti zaveda, da je treba v življenju sebe postavljati   na prvo mesto, pri čemer ji veliko pomeni tudi spanec.

»Spanc je bolš k žganc. Ta rek gotovo  poznate vsi. Slišali ste ga že stokrat, a kaj ko nič ne pomaga, če samo nekaj slišimo in vemo,  pa se tega ne držimo. Naša družba je naravnana na hitri tempo, čim več je treba narediti, čim   več doživeti, vse predstave in zabave obiskati, bog ne daj, da kaj zamudimo. Seveda je na   koncu dneva 24 ur premalo. Ironično je, da mislimo, da si tako bogatimo življenje, resnica pa   je povsem drugačna. Po nekem času telo terja svoj davek. Ali z boleznijo ali z izgorelostjo ali   s čim tretjim,« pravi Alenka, ki ji je nekoč zdravnica zabičala, da moramo v povprečju spati vsaj osem ur na noč. »Seveda nisem dojenček, ki še raste, sem pa polno zaposlena mama,   telesno in miselno aktivna, ki potrebuje to spanje,« modro razmišlja ambasadorka zdravega   načina življenja, ki si želi, da bi se pomena kakovosti spanca zavedali prav vsi.

prejšnji članek
Horoskop: Umirite nestrpnost, ki vam le škoduje
Horoskop
Horoskop: Umirite nestrpnost, ki vam le škoduje
naslednji članek
Gaja Prestor v družbi najbolj vročih rockerjev ta hip
Svet slavnih
Gaja Prestor v družbi najbolj vročih rockerjev ta hip