bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Peter Poles: dobrodelnost vidim kot nujno posredovanje posameznikov

5. 12. 2021; 08.00
Avtor: K.M.
Peter Poles

Peter Poles foto: Sašo Radej

Slovenski voditelj je postal ambasador podjetja Truhoma, življenjskega projekta Ane Lukner Roljić. Preverite, kako gleda na dobrodelnost in njeno transparentnost.

Eden od tistih, ki se je projektu Truhoma pridružil med prvimi, je tudi Peter Poles, njen ambasador. "Mislim, da večina ljudi želi sočloveku dobro in da nas vse skupaj motijo krivice, jezijo neenakosti in predvsem žalostijo brezbrižne poteze posameznikov, ki otežujejo in slabšajo življenje množic. Zato dobrodelnost vidim kot nujno posredovanje posameznikov, ki jim ni vseeno in ki imajo možnost sejati spremembo," je povedal Poles, ki tako kot Ana vidi rešitev mnogih zapletov in sprenevedanj modernega sveta v digitalni transparentnosti in z velikim zaupanjem zre v njeno globalno zgodbo:

"Zadnje čase smo z vseh strani bombardirani z bolj ali manj potvorjenimi informacijami, težko še sploh čemurkoli verjamemo in smo zato pri svojih odločitvah in tudi svojih akcijah vedno bolj previdni. Tudi za dobrodelne organizacije kroži ogromno bolj ali manj resničnih zgodb, v katere se je brezplodno spuščati, je pa res, da so stvari, ki se jim očitajo, z moderno tehnologijo rešljive. Zato tu ni neke visoke matematike – treba je biti odkriti, pošten in v svojih akcijah od začetka do konca predvsem popolnoma transparenten in ljudje bodo zopet zaupali, da bo njihova pomoč res v celoti prišla do tistih, ki so jim jo namenili."

Več o projektu najdete TUKAJ

prejšnji članek
Novinarka in pisateljica podarila svoje lase
Svet slavnih
Novinarka in pisateljica podarila svoje lase
naslednji članek
Lado Leskovar kar štirikrat poročen: Ko ne gre več, ne gre
Svet slavnih
Lado Leskovar kar štirikrat poročen: Ko ne gre več, ne gre