stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lado Leskovar kar štirikrat poročen: Ko ne gre več, ne gre

5. 12. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
1_Lado Leskovar_Kurzschluss - Bajaga - Foto Ziga Intihar - zigaintihar.com-104

Lado Leskovar foto: Žiga Intihar

»Le kdo bi bil primernejši za pogovor o ženskah kot jaz, ki sem trikrat srečno ločen in četrtič srečno poročen,« pove za uvod pogovora o nežnejšem spolu Lado Leskovar, legenda slovenske zabavne glasbe in prvi pravi zvezdnik v bivši Jugoslaviji, vitalen 79-letni gospod, ki pri ženskah stavi na obzirnost in spoštovanje.

"Res je, in veste zakaj? Ker sem eden redkih poštenih moških, ker ko ne gre več, ne gre. Treba je iti narazen, ker kdo pa ve, da je med milijardami žensk res našel pravo? Predvsem pa gre za to, to je moja osnovna misel: kjer vse ni v redu v odnosu, je treba iti narazen. Pa otroci? Za njih je to bolje, da so le z enim staršem kot z dvema, ki se prepirata. Menim, da je v Sloveniji 80 odstotkov zakonov, ki bi morali iti narazen, saj odnos ne gre. A ker razmišljajo o otrocih, kreditih, hišah in avtomobilih, raje zdržijo. Če se poročiš z nekom z mislijo, da bi ga spremenil, lahko na to kar pozabiš, saj se poročajo odrasli ljudje. Da zakon funkcionira, je pomembno prilagajanje. Vidite, to so izkušnje," je za revijo Naša žena Ženska povedal legendarni glasbenik Lado Leskovar

In s kom je bil poročen? "Prva poroka je bila v Beogradu z Meto Rudolf, takrat je bila študentka pravne fakultete iz Ljubljane, natančneje Marjetica Ana Rudolf, pozneje Rupel, hči narodnega heroja, prvoborca Janka Rudolfa. Spoznala sva se leta 1962 na mladinskem plesu v Stražišču pri Kranju. Ločila sva se leta 1966. Druga poroka je bila v Opatiji z Jeleno Bjeličić. Ko sem leta 1967 dobil vlogo v filmu Isadora, sem ji rekel, da bi se poročila. Moja poročna priča je bila Vanessa Redgrave, takrat že uveljavljena igralka, njena pa režiser filma Karel Reisz. Tretjič sem se poročil z Rusinjo, Nono Skomorovskajo. Spoznal sem jo, ko sem na eni od turnej po Rusiji gostoval v televizijski oddaji, ki jo je vodila. Sicer pa je bila tudi koncertna pianistka. Ko sva bila z Nono že nekaj časa skupaj, sem predlagal, da se poročiva. Kot prednost sem videl, da je vedela, kakšno je življenje s pevcem, saj je tudi sama glasbenica. Poročila sva se v Leningradu okoli leta 1976. Zadnjič sem se leta 1990 poročil z Verico v Ljubljani." Lado je v četrtem zakonu sicer že trideset let. 

prejšnji članek
Peter Poles: dobrodelnost vidim kot nujno posredovanje posameznikov
Svet slavnih
Peter Poles: dobrodelnost vidim kot nujno posredovanje posameznikov
naslednji članek
Nuša Lesar na ločitev ne gleda več kot na osebni neuspeh
Svet slavnih
Nuša Lesar na ločitev ne gleda več kot na osebni neuspeh