benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Henigman zdaj v vlogi ekscentričnega profesorja

14. 12. 2021; 05.00
Avtor: K.M./PR
jure2

Gospod profesor foto: Urša Premik

Januarja na platformo Voyo prihaja nova serija Gospod profesor, v kateri se bosta v glavnih vlogah predstavila Jure Henigman in Tina Vrbnjak.

Gospod profesor je zgodba o karizmatičnem profesorju, ki neukrotljivim dijakom pomaga pri premagovanju zahtevnih življenjskih ovir. Glavna vloga pripada Juretu Henigmanu, ki je stopil v vlogo odličnega pedagoga, profesorja kemije in fizike Sama Demšarja. Samo je razrednik, ki uspešno obvlada enega najzahtevnejših razredov srednje šole. Poučevanje je zanj poslanstvo, s katerim dijakom pomaga prečkati most v odraslost.

V serijo že v prvi epizodi kot glavni lik vstopi Tina Vrbnjak, ki upodablja strogo, a sočutno učiteljico slovenskega jezika Klavdijo Jaklič. Klavdijine metode in ravnanja so diametralno nasprotujoči od kolega Sama. Klavdijino življenje je sestavljeno iz izpolnjevanj pričakovanj svoje mame, k temu sovpada tudi njena popolna zaroka s priznanim zdravnikom. A ravno s Samom in svojimi novimi dijaki prične spoznavati svet drugačnih, nekoliko bolj pristnih vrednot.

V vlogo strogega in na videz brezkompromisnega ravnatelja Nikolića stopa Gojmir Lešnjak, učiteljskemu zboru pa se pridružujejo še Saša Pavček (Olga Bohorič), Branko Jordan (Igor Mahkovec), Gašper Jarni (Željko Žele Rojc), v vlogi tajnice Irene Spuk pa najdemo Damjano Černe.

Gospod profesor foto: Urša Premik

Gospod profesor je serija z močno epizodno strukturo. Vsaka epizoda je samostojna in se osredotoča ne eno zgodbo, ki jo spremljamo od začetka do njene končne razrešitve. V središču je tako z vsako zgodbo nova dijakinja ali dijak s svojo osebno ali družinsko zgodbo. Vsako epizodo barva nova tema, ki odstira tabuje in odpira pereča vprašanja na zahtevne probleme, s katerimi se soočajo dijakinje in dijaki Samovega razreda. V njihove vloge so stopili nadobudne igralke in igralci, ki vsak na svoj način s pristnim žarom in neutrudljivo energijo upodabljajo problematiko posameznih likov. 

prejšnji članek
Slovenski nogometaš zaročil svojo izbranko
Svet slavnih
Slovenski nogometaš zaročil svojo izbranko
naslednji članek
Trend božičnih motivov
Moda&Lepota
Trend božičnih motivov