pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Janja Garnbret je včasih rada tudi plesala

14. 12. 2021; 03.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
Janja Garnbret

Janja Garnbret foto: Sašo Radej

Še preden je postala plezalka, se je Janja predajala tudi plesu, atletiki in tenisu.

"Kmalu so se treningi plezanja in plesa začeli prikrivati tako da sem se morala za nekaj odločiti. Pri meni to ni bila težka odločitev, saj je bilo plezanje vedno tista prva opcija. Vedno sem si samo želela plezati in biti čim boljša, nisem pa nikoli razmišljala, da so želim biti svetovna prvakinja. Nikoli nisem bila na neki prelomnici, ali se moram odločiti za šport ali šolo. Ker sem v plezanju tako zelo uživala, sem verjela, da mi v njem lahko uspe," vse to in še več je slovenska plezalka Janja Garnbret razkrila za posebno izdajo dnevnega časopisa Ekipa 30 let Slovenije = 30 let Ekipe. V kateri si lahko poleg intervjuja z Janjo preberete še 30 intervjujev z najvidnejšimi slovenskimi športnimi predstavniki od osamosvojitve dalje. 

foto: Ekipa, Media24

Okrogla obletnica slovenske samostojnosti, ki jo obeležujemo v iztekajočem se letu, je obletnica številnih sprememb in številih novosti, ki so zaznamovale viharni začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja. Ni dvoma, ena od najbolj izrazitih prelomnic je bila tudi osamosvojitev slovenskih športnikov in slovenskega športa, ki so končno dobili priložnost nastopiti pod obeležji neodvisne in suverene Slovenije. Šport je bil, je ostal in je danes bolj kot kadarkoli element ponosa, združevanja in ugleda naše države in našega naroda v tujini. Samostojni slovenski šport pa je kljub majhnemu trgu klical tudi po samostojnih slovenskih športnih medijih – in Ekipa je takoj prisluhnila temu klicu. Najprej kot tednik in nato kmalu kot športni dnevnik je njena pot ves čas tesno sovpadala s potjo slovenskega športa in danes to velja enako, kot je veljalo kadarkoli v vseh teh letih skupnih vzponov in padcev, skupnega veselja in žalosti, predvsem pa skupnih uspehov. Ogromno uspehov, s katerimi se Slovenija po vseh kriterijih lahko postavi najmanj ob bok komurkoli. Vedno je veljala za izrazit športni fenomen in morda v tem trenutku kot nalašč za to velja še bolj izrazito kot kadarkoli v teh izjemnih treh desetletjih.

Posebna izdaja, ki jo je v tem prazničnem času izdala Ekipa, je poklon vsemu temu. Je poklon aktualnemu trenutku slovenske športne imenitnosti in fantastični zgodovini zadnjih tridesetih let. Je poklon slovenskemu športu in slovenskim športnikom, imenitnim posameznikom in njihovim imenitnim uspehom. Da bi bila simbolika popolna, je Ekipa našla 30 točno določenih, skrbno izbranih in odmerjenih sogovornikov, katerih intervjuji so združeni v ediciji, ki slavi 30 let slovenskega športa, 30 let nastopanja slovenskih športnikov za svojo zastavo, za svoje grbe in za svoje reprezentance, pa tudi 30 let samostojnega slovenskega športnega novinarstva in Ekipe kot njegovega zastavonoše. Da bi bila zbirka in poklon popolna, so ustvarjalci edinega slovenskega športnega dnevnika dodali še pet imenitnih portretov prav posebnih slovenskih junakov z njihovimi posebej izstopajočimi dosežki, vse skupaj pa je na izjemnih 226 straneh najlepše mogoče darilo za vse športne zanesenjake in za njihove bližnje. Predvsem pa je darilo športu, kot se je Ekipe prijelo in obdržalo poimenovanje že globoko v devetdesetih, s to edicijo pa ga še dodatno upravičuje.

prejšnji članek
Trend božičnih motivov
Moda&Lepota
Trend božičnih motivov
naslednji članek
Recept: Čokoladne tortice z mandlji
Kulinarika
Recept: Čokoladne tortice z mandlji
#obraziavenija
obraziavenija