Čokoladne tortice z mandlji foto: Revija Liza Maja
Sestavne za 30 tortic:
Za testo:
Za nadev:
Za zaključek:
Postopek priprave
1. Moko presejemo s sladkorjem in kakavom. Dodamo jajce in sesekljano maslo. Vse obdelamo v gladko testo, ki ga pustimo v hladilniku približno 30 minut.
2. Nato testo razvaljamo na 3 mm debelo in izrežemo kroge s premerom približno 4 cm. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici pri 200 °C približno 12 minut. Po peki pustimo, da se ohladijo.
3. Zmehčano maslo z vaniljevim sladkorjem in sladkorjem v prahu stepemo v peno. Nato doda- mo rum in drobno naribane lešnike.
4. Slaščičarsko vrečko z gladko cevko napolnimo z nadevom in z njim zlepimo kolesa (vedno tri eno na drugo). Stranice povaljamo v oreščke in površino namočimo v stopljeno čokolado. Na površino utrjene glazure razpršimo malo nadeva in okrasimo z mandlji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.