Jed Jakoba Pintarja (Ta bar) z jeguljo foto: Marko Delbello Ocepek
Ljubljana se pridružuje svetovnim metropolam, ki se ponašajo z revijami, v celoti posvečenimi gastronomski ponudbi mesta. Turizem Ljubljana je namreč kot piko na i vsem svojim aktivnostim, s katerimi spodbujajo ljubljanski kulinarični razcvet, izdal prvo življenjsko-stilno revijo Gourmet Ljubljana. Ta je poklon tradiciji in navdih sodobnosti, ki bralca popelje skozi najbolj skrite, pa tudi najbolj kultne predele prestolnice, ga posedi za mize kulinaričnih ustvarjalcev ter razkrije njihove zgodbe. Namenjena je meščankam in meščanom ter domačim in tujim obiskovalcem, ki jih spodbuja k raziskovanju, doživljanju in okušanju kulinaričnega utripa Ljubljane.
Pod vsebino se poleg ekipe Turizma Ljubljana podpisuje še pestra druščina priznanih domačih avtorjev, ki jih veže ljubezen do gastronomije. Med njimi lahko najdemo Valentino Smej Novak, Boštjana Napotnika, Kajo Sajovic in prof. Janeza Bogataja. Revija izstopa tudi po svoji oblikovni podobi, ki je delo oblikovalke Sanje Radaković, za večino avtorskih fotografij, med katerimi je tudi posebna fotozgodba Ljubljana je hrana, pa je poskrbela Suzan Gabrijan.
»Ljubljana ima toliko zgodb, dogajanja, raznolikosti, izjemnih chefov in kulinaričnih navdušencev, ki so preprosto morali dobiti svoje mesto tudi v takšnem mediju, ki bo trajal za vedno. V formatu, ki je bolj pristen, čuten, pa tudi nekoliko nostalgičen, da si ga lahko podarjamo kot pozornost in darilo,« o povodu za nastanek revije pove direktorica Turizma Ljubljane mag. Petra Stušek. »Verjamemo, da bodo Ljubljančanke in Ljubljančani ob prebiranju revije začutili ponos. Želimo si, da se skupaj z domačimi in tujimi obiskovalci podajo na sprehod po svojem mestu in odkrijejo marsikatero zanimivost, ki je doslej še niso poznali.«
Gourmet Ljubljana je torej popotovanje po ljubljanskih kulinaričnih doživetjih. Od zimzelenega bureka in anti-hangover sendviča do letečih žgancev in prefinjenih sladic. Od Grajskega vinograda in skritih vrtov, kjer se rojevajo mestne legende, do vrhov najbolj priljubljenih pohodniških vzpetin. Navsezadnje nas v Ljubljani gastronomska presenečenja čakajo na vsakem koraku, za lažje raziskovanje slednjih pa bo poskrbel tudi zaključni del revije, v katerem so zbrani ponudniki, ki nosijo znak Ljubljanska kakovost.
Fetiche Patisserie, Anže Kranjec foto: Marko Delbello Ocepek
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.