sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nevarno početje: Starši nameščajo vozičke ob vznožju smučišč

14. 12. 2021; 02.00
Avtor: V.M.
dojencek

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

»Ko bo smučar trčil v otroški voziček, bo že prepozno. Se res mora zgoditi tragedija, da bodo začeli uporabljati svojo glavo!«

Na priljubljenih smučarskih turističnih destinacijah je že živahno, po belih strminah se spuščajo tako odrasli, kot mali nadobudni smučarji, ki veščine zavojev šele osvajajo. A vzdušje ni vedno nasmejano, minuli konec tedna bi se lahko pripetila tragedija. Prejeli smo namreč opozorilo mamice, ki je bila znova, kot že tudi leta poprej, priča nepremišljenemu ravnanju staršev.

Zimske radosti foto: Profimedia

Ob vznožju smučišč in sankališč je moč opaziti starše, ki na svež zrak pripeljejo tudi svoje najmlajše družinske člane. Z vozički se tako namestijo ob vznožje proge, se pomenkujejo z drugimi straši in hkrati spremljajo svoje otroke, ki se spuščajo po progi.

Občasno se zgodi, da voziček ostane ob vznožju proge brez popolnega nadzora, medtem ko se po bregu spuščajo mali smučarji, ki še ne obvladujejo zaviranje do te mere, da bi se lahko izognili trčenju.

Mamica opozarja, da je bila večkrat priča trenutku, ko je otrok za las zgrešil voziček. Zato opozorilo glede previdnosti zagotovo ne bo odveč, prav tako se z vozički izogibajte vznožju glavnih smučarskih prog, kjer lahko pride še do precej hujše nezgode.

prejšnji članek
Recept: Čokoladne tortice z mandlji
Kulinarika
Recept: Čokoladne tortice z mandlji
naslednji članek
Kuharica Ana: Moj dragi je moja največja sreča
Svet slavnih
Kuharica Ana: Moj dragi je moja največja sreča