Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Radko Polič Rac se vrača na male ekrane

22. 12. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
radko polic

Radko Polič foto: arhiv Beletrina

79-letni igralec se v zadnjem času bori z zdravstvenimi težavami, a se v januarju vseeno vrača na male ekrane.

Drugo nedeljo v januarju (9. 1. 2022) si bodo gledalci na prvem programu Televizije Slovenija lahko ogledali prvi del nove serije Leninov park, ki je nastala na podlagi knjižne predloge pisatelja Tadeja Goloba. Serija predstavlja nadaljevanje izjemno uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let. Trem delom serije Leninov park bo sledila še serija Dolina rož, ki na male ekrane prihaja 30. januarja 2022.

Vroče poletje se za Tarasa Birso in njegove kolege tokrat odvija pred pragom Generalne policijske uprave. Nenavadni, na prvi pogled nepovezani umori se vrstijo v samem središču Ljubljane. Kot da primeri sami po sebi ne povzročajo dovolj napetosti, se v dogajanje vpletejo še pritiski nadrejenih. Ti se stopnjujejo po preteklih dogodkih ob Bohinjskem jezeru, zaradi katerih se je Taras Birsa znašel v primežu vplivnežev in svojih nadrejenih. Posledica tega je, da v utečeni Tarasovi kriminalistični ekipi pride do sprememb in da delikatni primer v središču Ljubljane prevzame Tina Lanc. V sodelovanju Radia Slovenija in založbe ZKP RTV Slovenija je nastala tudi zvočna knjiga romana. Bere jo dramski igralec Saša Tabaković, ki v Dolini rož v vlogi inšpektorja Jakoba Ahlina zamenja Tarasa Birso kot šefa kriminalistov.

Ustaljeni ekipi, ki je gledalce navdušila že v seriji Jezero, se v Leninovem parku pridružujejo še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti.

prejšnji članek
Horoskop: Čaka vas pozitivna podpora zvezd
Horoskop
Horoskop: Čaka vas pozitivna podpora zvezd
naslednji članek
Pevka zaradi tega jokala kot dež
Svet slavnih
Pevka zaradi tega jokala kot dež
#obraziavenija
obraziavenija