Ana Žontar Kristanc foto: Promocijski material
Prazniki so tik pred vrati in prav je, da zadiši po dobrotah, ki jih bomo postregli na praznično okrašeni mizi. Med božičnimi jedmi imajo svoje posebno mesto slaščice. Če jih pripravljamo skupaj z otroki, imajo še poseben pomen in združujejo ter povezujejo družino v pripravi na božično in novoletno večerjo. Recept za NIVEA božične piškote je pripravila znana kulinarična mojstrica Ana Žontar Kristanc. Recept za piškote pa bomo zaupali tudi vam.
Ana prisega na tradicionalno
Ana pravi, da za božični večer pripravlja klasiko. »Prisegam na klasično večerjo in tradicionalne jedi, ki jih zaključimo s slaščicami, med katerimi so seveda tudi piškoti. Rada pripravljam piškote, pri katerih mi pomagata moja sinova, ki sta moja prva pomočnika. Ko vidita, kaj nam je uspelo narediti, znata še bolj spoštovati hrano, ki jo damo na mizo.«
Tudi pri slaščicah se Ana drži preverjenih receptov, tako da so za njihovo praznično mizo medvedove šapke z domačo marmelado in rumove kroglice.
»Te pripravljam vsako leto in se jim ne morem upreti. Pa še krasno se dajo delati skupaj z otroki. Medvedove šapke so iz moje sladke kuharice Sladka Anina kuhinja, rumove kroglice pa iz kuharice Anina kuhinja za nenapovedane goste.«
Za NIVEA božične piškote je Ana izbrala sestavine, ki jih rada uporablja in ve, da gredo lepo skupaj. »Lešniki in bela čokolada sta odlična kombinacija, zato imajo piškoti čudovito aromo in okus. Prav tako sem gledala na to, da se dajo piškoti enostavno pripraviti, pri čemer sem mislila na otroke, ki so tako radi naši asistenti. S prelivom, ki je v belih in modrih barvah, kot klasična NIVEA modra škatlica s kremo, pa pustimo otrokom, da izživijo svojo domišljijo.«
Sestavine:
1 jajce
115 gramov masla ali margarine sobne temperature
175 gramov bele moke
1/2 čajne žličke sode bikarbone
1/3 čajne žličke soli
110 gramov svetlo rjavega sladkorja (ali belega)
10–15 gramov vaniljevega sladkorja
160 gramov belih čokoladnih kapljic
160 gramov grobo narezanih lešnikov + dodatno za okras po vrhu
Preliv:
200 gramov bele čokolade za okras – polovico obarvamo z modrim jedilnim barvilom
Opis priprave:
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.