Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lepotice in geniji: Bil sem brezdomec, učil sem se ob sveči

12. 1. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
karlo-maximillian-vuković

Karlo Maximillian Vuković foto: Nova TV

Karlo, ki ga lahko spremljate v hrvaškem šovu Lepotice in geniji, je bil že poprej znan obraz na zagrebških ulicah. Ko so ga poklicali za sodelovanje v resničnostni oddaji je bil prepričan, da gre za šalo. Preverite, kako žalostno zgodbo ima za seboj …

Karlo Maximillian Vuković je nekoč živel precej boemsko življenje. Kot je razkril v intervjujih za hrvaške medije, je pri 21-letih po spletu okoliščin pristal na ulici, kjer pa se ni prepustil usodi in čakal na boljši jutri. Kljub brezdomstvu je namreč študiral in uspešno opravljal izpite. Profesorji sprva o njegovi situaciji niso bili seznanjeni, sam pa razmer tudi ni izpostavljal, saj ni želel pomilovanja, hkrati pa se je izogibal temu, da bi bil komu v breme. Kasneje je njegova zgodba vseeno odjeknila v medijih, na kar pa se 26-letnik danes ne ozira preveč.

Karlo Maximillian Vuković in Helena Špiljarić foto: Nova TV

»Živel sem na podstrešju razpadajoče hiše, tam sem si za silo uredil prostor. Živel sem brez elektrike, vodo pa sem dobival v bližnji restavraciji. Imel sem svoj mir, to mi je bilo najbolj pomembno. Bral in učil sem se v soju sveče, zvečer pa sem si za nekaj kun privoščil lepinjo s pekočo omako. Zelo imam rad pekočo hrano,« se spominja težkega obdobja mladenič z vzdevkom Pitagora, ki poudarja, da je po prestani preizkušnji veliko močnejši, čeprav priznava, da mu resnično ni bilo lahko. Da je  konec dneva prišel do hrane, je zbiral steklenice, če ni šlo drugače, pa je tudi prosjačil. Pred bivanjem v razpadajoči hiši je bilo njegovo življenje še posebej trnovo, ne le, da mu je od lakote pogosto krulilo v želodcu, najtežje je bilo, ker je spal na klopi v parku, na parkiriščih, v garažah in vagonih.

Karlo Maximillian Vuković foto: Nova TV

»Gospa Iva, vodja zavetišča, je izvedela za mojo težko usodo in moje življenjske želje. Uspelo ji je, da so me namestili v študentski dom,« je pojasnil Karlo, ki je tako zapustil podstrešje razpodajoče hiše in končno zaživel čkoveku dostojno življenje.

Kaj pa se je z njim dogajalo kasneje? Karlo je po šovu opravljal delo v skladišču in stremel k cilju, da bo nekoč postal profesor. To je tudi razlog, da se je vpisal na študij sociologije in filozofije...

Karlo Maximillian Vuković in Helena Špiljarić

Karlo Maximillian Vuković in Helena Špiljarić foto: Nova TV

prejšnji članek
Katarina Benček žaluje
Svet slavnih
Katarina Benček žaluje
naslednji članek
Darja Tomažin se sooča z grožnjami in razdejanjem posestva
Svet slavnih
Darja Tomažin se sooča z grožnjami in razdejanjem posestva