robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

janša, orban Necenzurirano

Kdo je Orbanov zaupnik, ki kupuje slovenske hotele...

Tanja Žagar Odkrito.si

Tanja Žagar - Rada vidi, da ji je udobno

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Ljubezen po domače: Denis uresničuje dedkove sanje
| V.M.

Ljubezen po domače: Denis uresničuje dedkove sanje

Denis, VOYO

Denis Tajhman je kljub mladosti močno predan zastavljenim ciljem. Naporne delovnike premaguje z nasmehom, saj ima pred seboj vizijo uresničitve dedkovih sanj.

Denis Tajhman, ki smo ga spoznali v šovu Ljubezen po domače, je vajen opravljati tudi po več služb hkrati. Predlansko poletje je denimo v dopoldanskem času delal v avstrijski trgovini, popoldan pa kot kuhar v živalskem vrtu. Tudi minule mesece se je vsak dan vozil na nočno delo v Avstrijo, čez dan pa se je posvečal osebnemu projektu, podjetju Vioria, ki ima zanj prav poseben pomen.

„Podjetje Vioria sem poimenoval po svojem dedku, to pa zato, ker želim na simbolični ravni v njegovem imenu uresničiti njegove sanje. Dedek je želel imeti gostinstvo, a mu to žal ni uspelo. Vioria je tako povezana z njegovo življenjsko zgodbo, ki je tekom odraščanja spremljala tudi mene,“ je pojasnil Denis in razložil, da se je dedkova družina v Slovenijo preselila iz Švedske. V Črešnjevcih, kjer družina Tajhman še vedno živi, so kupili hišo, ki je bila nekoč gostilna in prav to je beseda, ki se je za vedno vtisnila v sanje starega očeta.

Foto: POP TV - Denis Tajhman

„Dedkova dolgoletna želja je bila, da bi v teh prostorih obudil gostilniški duh, a mu tekom ustvarjanja družine zaradi obilice dela za osnovno preživetje to ni uspelo. Njegove sanje so splavale po vodi, jih pa sam nisem nikoli pozabil, tako da jih želim sedaj uresničiti v njegovem imenu,“ je pojasnil Denis, ki si kot mladi kuhar po svojih močeh prizadeva, da bi se korak za korakom približal zastavljenim ciljem. Za enkrat v okviru podjetja nudi kulinarično ponudbo na terenu, kar zajema najem kuharja in catering. Načrtuje pa, da bo v prihodnosti ponudil trgu domače izdelke in ustvarjal v lastni kuhinji . „Ali pa vsaj v mobilni kuhinji, v kateri bi pripravljal ameriško hrano, v kateri vidim svoje kreacije,“ je naš klepet o sanjah in viziji sklenil Denis.

Vas zanima s čim se Denis še ukvarja? Poleg vedeževanja iz kart, ima tudi simpatično mačjo prijateljico Domino, ki je postala spletna zvezda in maskota podjetja Vioria. Več o njej si lahko preberete TUKAJ.

Foto: Osebni arhiv - Denis Tajhman

Foto: Osebni arhiv - Domina zvezki