1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?
| V.M.

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

Aki Rahimovski, pr

V soboto vzrok smrti glasbene legende še ni bil znan, kasneje je sin omenil, kaj je po njegovem mnenju vplivalo na prerano slovo.

Minuli konec tedna je zaznamovala smrt glasbene legende Akija Rahimovskega. Pevec zasedbe Parni valjak je po besedah njegovega menedžerja umrl v Sloveniji. Damir Osredečki je namreč za hrvaške medije opisal, da je Akiju postalo slabo, odpeljali so ga novomeško bolnišnico, kjer je nato umrl. Vzroka smrti v soboto še niso navedli, so se pa na spletu pojavila namigovanja tako o posledicah cepljenja, kot o okužbi s koronavirusom.

Foto: Dario Njavro - Parni valjak

Kaj natanko se je v resnici zgodilo, ta trenutek še ni moč z gotovostjo trditi, naj pa omenimo, da je Aki že prestal okužbo s koronavirusom. A glasbenik ni bil na vrhuncu moči, pred štirimi leti je utrpel blažjo možgansko kap, po kater je sicer okreval, je pa imel kot kaže težave s srcem. Njegov sin Kristijan je namreč omenil, da je imel oče šest žilnih opornic okoli srca, kar bi lahko bil po njegovem mnenju vzrok za prerano slovo.

Žilne opornice sicer srčnim bolnikom omogočajo lažji pretok krvi in preskrbo telesa s kisikom.Prešibka prekrvitev srčne mišice je lahko razlog za značilno bolečino v prsnem košu, znano kot angina pektoris, ki bolnike omejuje pri vsakdanjih aktivnostih, saj lahko že manjši telesni napor povzroči tiščočo bolečino v prsih. Pojav bolečine lahko spremlja težko dihanje, znojenje, slabost in bruhanje.