stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kdaj je Aljoša Bagola dejansko srečen?

23. 1. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
Zimska poroka 5

Oglaševalski guru in pisatelj Aljoša Bagola je med prvimi čestital svoji ženi Ivi Krajnc Bagola, ob tem pa ji podaril še ogromen šopek rož. foto: Marko Vavpotič

Aljoša Bagola je v svoji osebni stiski našel novo pot in počasi spet našel smer, ki ga je vodila do lastne sreče. Svojo zgodbo o izgorelosti in dognanja je obelodanil v knjižni uspešnici Kako izgoreti ... in vzeti življenje v svoje roke, ki je bila 14. januarja natisnjena že v 15 tisoč izvodih. Dobre tri mesece po izidu prve knjige pa je začel pisati njeno nadaljevanje, ki je novembra 2021 izšlo v obliki knjige Srečo, prosim. Kdaj pa je kreativec in avtor dejansko srečen, kaj mu predstavlja osebno srečo?

"Skrb za druge, ki pa mora biti uravnotežena s skrbjo zase. Če to primerjamo s krili ptice, mora eno predstavljati skrb za druge, drugo pa skrb zase. Samo tako lahko letimo in razpremo svoja krila. To krhko ravnovesje je vredno vsak dan pogledati in znotraj tega prepoznati trenutke sreče v tej adrenalinski centrifugi in predanosti ciljem, pričakovanjem, pozabimo skrbeti zase. Življenje me je soočilo z dejstvom, da je včasih bolečina in ne sreča sporočilo življenja, da nam je mar za nas. Ko si soočen z bolečino in trpljenjem, ugotoviš, da je pravzaprav to neko opozorilo, da se moraš spremeniti in biti do sebe bolj prijazen, bolj sočuten. Tudi ko danes prepoznavam takšne momente, ko si dovolim poskrbeti zase, ko zdravo in spoštljivo postavljam meje, me to navda z zadovoljstvom. To neko privzgojeno pridnost, ki vsebuje tudi neko podredljivost, potem nekako moramo spremeniti v to, čemur jaz pravim predanost. Zato sem predan nekim svojim ciljem, ki vsebujejo tudi neko vzpodbudo za druge. Gre za drobce, ki se seštejejo v nekak mozaik, ki ti kot širša slika pokaže: »Življenje je polno ovir, izzivov, soočenj z neprijetnimi stvarmi, ampak znotraj tega se moramo naučiti in odločiti biti srečni.« Sreče ne moremo skladiščiti, saj lahko živimo samo tukaj in zdaj. To so edine koordinate sreče. Kot pravim v knjigi, ne smemo biti »jutriocisti«, kar pomeni, da se ne smemo hraniti z jutrišnjimi skrbmi, ampak moramo poskrbeti za danesstezijo, da umiritev zagotovi samo današnji trenutek, kjer smo zavestno prisotni."

prejšnji članek
Saša Einsiedler se je naučila imeti rada samo sebe
Svet slavnih
Saša Einsiedler se je naučila imeti rada samo sebe
naslednji članek
Kristina Modic: Ko si ranljiv, potrebuješ pomoč
Svet slavnih
Kristina Modic: Ko si ranljiv, potrebuješ pomoč