evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bronja Žakelj še vedno podira vse rekorde

30. 1. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
bronja zakelj

Bronja Žakelj foto: Osebni arhiv

Bronja Žakelj je že s svojim prvim romanom postala prva pisateljska zvezda Slovenije, roman pa se odlično podaja tudi na Hrvaškem.

Roman Belo se pere na devetdeset, za katerega je avtorica Bronja Žakelj leta 2019 dobila tudi nagrado kresnik za najboljši roman leta, že vse od svojega izida podira rekorde. Tako je pred dnevi postal tudi najbolje prodajana Beletrinina knjiga vseh časov. Bralci so do zdaj kupili že več kot 18.500 izvodov, po romanu pa načrtujejo tudi snemanje filma v režiji Marka Naberšnika.

Bronja Žakelj Belo se pere na devetdeset foto: Beletrina

»Dejavnikov uspeha tega romana je zagotovo več. Gre za intimno in resnično zgodbo, ki obravnava tiste teme našega življenja, ki v vsakdanjih pogovorih v družbi, ki jo kreira spoliranost družbenih medijev, nimajo svojega prostora. S temi vprašanji se v romanu ukvarjam neklišejsko, brez patetike, moraliziranja in vzgojnih tonov, brez filtrov, brez cenzur, brez misli, kaj bodo rekli drugi,« je po zapisu založbe povedala avtorica. Avtobiografska zgodba se dogaja v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja ter med drugim obravnava odraščanje v Jugoslaviji in spopadanje z rakom. Prinaša življenjsko zgodbo pripovedovalke, od precej idiličnega otroštva do težkih življenjskih preizkušenj: izgube mame v najstniških letih, izgube brata ter soočanja z boleznijo, tako mamino kot svojo. Kljub težkim temam pa roman preveva humor.

prejšnji članek
Po raku dojk multipla skleroza
Svet slavnih
Po raku dojk multipla skleroza
naslednji članek
Je to res voditelj Jože Robežnik? Kaj se dogaja?
Svet slavnih
Je to res voditelj Jože Robežnik? Kaj se dogaja?