Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Priljubljena slovenska oddaja praznuje že 20 let obstoja

31. 1. 2022; 02.33
Avtor: K.M.
Dobro jutro

Rojstnodnevno oddajo bodo skupaj vodili Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar. foto: Foto: RTV SLO/Jan Vasilijević

Oddaja Dobro jutro je danes ena najbolj prepoznavnih in cenjenih oddaj TV Slovenija. Njena priljubljenost oddaje pa ne pojenja, saj bo v petek, 4. 2., praznovala že 20 let!

Prav na rojstni dan ustvarjalci pripravljajo malo bolj praznično obarvano oddajo, ki jo bodo skupaj vodili Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Boštjan Romih in Monika Tavčar. Oglašali se nam bodo tudi soustvarjalci oddaje iz Maribora in Kopra, s katerimi bodo skupaj obudili spomine na najlepše trenutke iz skoraj 4.000 oddaj do sedaj.

Oddaja Dobro jutro je v svojih 20 letih gostila več kot 27.000 gostov in ustvarila preko 12.000 ur programa. Daša Lamut Prosen, ki je urednica oddaje že šest let, ob jubileju pove: »Ponosni smo, da je v dvajsetih letih oddaja postala tako zelo prepoznavna in ena najbolj gledanih oddaj v Sloveniji. Smo majhna ekipa, ki vsakodnevno z velikim zagonom in dobro voljo pripravlja vsebine za lepši začetek dneva naših gledalcev.«

Oddaja Dobro jutro raziskuje teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponuja najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Poročajo tudi o aktualnih temah in gledalce vsako jutro opremijo z vsemi potrebnimi servisnimi informacijami za dober začetek dneva.

Oddajo Dobro jutro je v letu 2021 v povprečju spremljalo 2,5 % oz. 47.000 gledalcev nad 4. letom starosti, kar predstavlja 28-odstotni delež gledalcev televizije. Vsaj minuto oddaje si je lani tako ogledalo skoraj 1.300.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let, poleg tega je bila v svojem terminu od ponedeljka do petka v povprečju tudi najbolje gledana redna oddaja na vseh televizijskih programih.

(Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, podatki o gledanosti v živo in z zamikom)
prejšnji članek
Dan brez cigarete: Opustitev kajenja prinese številne koristi
Svet slavnih
Dan brez cigarete: Opustitev kajenja prinese številne koristi
naslednji članek
Omikron rizičnim skupinam poslabša zdravstveno stanje
Zdravje
Omikron rizičnim skupinam poslabša zdravstveno stanje