franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Taiji Tokuhisa in Ana o starševstvu

20. 2. 2022; 10.00
Avtor: Revija Jana
fatalni moski 2021 134_01

Taiji Tokuhisa, Ana Zlender Tokuhisa foto: M24

Božični čas je Taijiju Tokuhisi in njegovi ženi Ani prinesel čarobno darilo, ki sta si ga srčno želela že nekaj let – hčerkico Julijo Aiko. V trenutku je postala ves njun svet. Čeprav sta bila pred tem oba zelo dejavna

Kako se je spremenilo vajino življenje, odkar je z vama Julija Aiko?

Taiji: Po eni strani je precejšnja sprememba, po drugi pa nama je naš novi stil življenja zelo všeč, sva se kar dolgo pripravljala na njen prihod. Prebirala sva knjige in se izobraževala, je pa res, da je pri vsakem otročku malo drugače, ko se teorija sreča s prakso. Ustvariš si sliko, kar se zgodi, pa je lahko zelo drugače. Glede na pripovedi drugih staršev imamo precej pridno hčerkico, več je mirnih kot pa nemirnih noči z jokom.

Ana: Najin način življenja zdaj niti ni toliko drugačen, kot je bil pred rojstvom hčerke, če izvzameva službena in zasebna potovanja. Morda je parom, ki so navajeni nočnih zabav, kosil v restavracijah, ob prihodu dojenčka težje, saj so prvi meseci gnezdenje in crkljanje doma ter tkanje vezi na čisto drugi ravni. Od nekdaj z užitkom kuhava doma, uživava v družbi drug drugega in preživljava prosti čas v naravi, tako da s prihodom Julije Aiko pri naju ni tako drastično drugače.

Ko dobiš otroka, se prioritete v življenju spremenijo. Glede na to, da sta bila oba prej precej dejavna, katere stvari morajo zdaj malo počakati? Jih pogrešata?

Ana: Dolgo sva si želela otroka, in ko si nekaj toliko časa želiš, potem nobena stvar ni pomembnejša. Že med nosečnostjo sem gledala, da se manj ženem za stvarmi. Svojo deloholičnost sem dajala na stran in bolj poslušala svoje telo, še bolj sem čutila povezanost z naravo. Hvaležna sem bila za vsak trenutek, ko sem bila s Taijiem povezana z rastočim trebuščkom, in neskončno sem uživala vsak trenutek v naravi. Sedaj smo doma, mogoče nama manjka kakšen izlet na sneg, ampak veva, da se bo tudi to kmalu vrnilo, ko bomo lahko šli vsi trije skupaj. Druženj ne pogrešam, z veseljem se posvečam hčerki, poleg tega se naš urnik še vzpostavlja. Imamo srečo, da imamo lep dom, kjer nam je lepo, se crkljamo in nam res nič ne manjka. Ko bomo pripravljeni na potovanja, bomo seveda šli, a prve destinacije bodo po Sloveniji, saj imamo čudovito domovino, ki jo morajo otroci spoznati.

Nekateri starši so, sploh prve dni, ko pridejo s štručko iz porodnišnice, kar malo izgubljeni. Kako sta se znašla vidva?

Taiji: Zaradi situacije, v kateri smo se znašli v zadnjih dveh letih, povsod veljajo pravila, in ker smo še sredi zime, ki prinaša poleg pandemije covida še kupe drugih viroz, smo v svojem mehurčku in za zdaj ne sprejemamo obiskov. Smo si rekli, da bomo nekaj časa kar sami. Z najožjo družino smo se srečali zunaj, da smo se izognili prenosom okužb. Sva bila pripravljena na to, da bomo sami nekaj mesecev. Tudi zato, ker se je moral na novo družinsko članico pripraviti naš kužek Čin, ki je še mlad, radoveden in poln energije. Vedela sva, da ob prihodu novorojenčka kužki lahko doživijo stres ali ljubosumje, zato sva se odločila, da gre na tečaj privajanja na novorojenčka k Tjaši in Žigu Kovaču, ki imata šolo Naraven pes. Tik preden se je Julija Aiko rodila, smo Čina odpeljali k njima, nato pa smo jima dostavili še tetra pleničko z vonjem Julije Aiko; postala je pripomoček za privajanje na nov vonj in zvoke. Tjaša je res naredila čudeže, Čin je popolnoma miren in se ne vznemiri ob joku dojenčice, ne pusti se motiti in ne rine pretirano vanjo. Lepo je.

Celoten intervju je bil objavljen v reviji Jana. 

prejšnji članek
Tudi Hrvati izbrali svojo predstavnico na Evroviziji
Svet slavnih
Tudi Hrvati izbrali svojo predstavnico na Evroviziji
naslednji članek
Ljubezen po domače: Ni ji povedal, da bo umrl
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Ni ji povedal, da bo umrl