sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Radko Polič Rac: Kako naj gledam na smrt, če sem že štirikrat umrl?

20. 2. 2022; 11.00
Avtor: K.M.
Radko Polič – Rac 1

Radko Polič – Rac ima zelo navdušen nad radijskimi igrami in jih zvesto spremlja, saj meni, da se lahko samo z glasovi človek še bolj zasanja v situacije kot z branjem ali z gledanjem filma, televizij foto: Mediaspeed

Eden od največjih igralcev našega časa že nekaj let ni v najboljši fizični kondiciji. Ker mu življenje ohranjata kar dva aparata, ki skrbita, da dobi dovolj kisika, je vezan na dom, zato ni mogel niti na nedavni pogreb svojega najmlajšega brata. A tudi če je telo šibkejše, um deluje brezhibno.

"Kako pa naj gledam na smrt, če sem že štirikrat umrl? Po smrti je vsega konec in to je nekaj najbolj normalnega. Največji blef cerkve je govorjenje o posmrtnem življenju. Ne razumem, koga to tolaži, saj se vsi tako neverjetno oklepajo življenja. Štirikrat sem konkretno umrl in vsakokrat sem se, pri polni zavesti, zavedal, da je konec. Ne boli! Zadnji spomini so bili, da sem se vedno vprašal, če je to res konec. Ne ugasneš hitro, ampak je vse videti kot nekakšna počasna zatemnitev slike in glasu. Preden sem popolnoma odšel, sem si še rekel: »Jebemti, a že?«, saj sem bil besen, da se dogaja tako hitro. Prvič je bilo pred sedmimi leti, potem pa se je ponavljalo skoraj vsako leto. Zadnji napad je bil najhujši, saj so mi odpovedala pljuča. Visel sem na oknu v pritličju, vendar nisem mogel nič, niti vdihniti niti izdihniti. Hudo je bilo, zelo hudo je bilo, ker je trajalo zelo dolgo," je za revijo Obrazi povedal legendarni slovenski igralec Radko Polič Rac.

prejšnji članek
Jernej Kuntner je izdal otroško knjigo
Svet slavnih
Jernej Kuntner je izdal otroško knjigo
naslednji članek
Tudi Hrvati izbrali svojo predstavnico na Evroviziji
Svet slavnih
Tudi Hrvati izbrali svojo predstavnico na Evroviziji