mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska nota se umika s festivalske glasbene scene

21. 2. 2022; 06.00
Avtor: V.M.
Slovenska nota 2021

Slovenska nota 2021 foto: Promocijska fotografija

Ustvarjalci glasbenega tekmovanja Slovenska nota so sporočili žalostno novico. Vse bolj priljubljen festival, ki je vabil na plan še neodkrite in neuveljavljene pevske talente, se za enkrat umika s festivalske glasbene scene.

Ekipa ustvarjalcev Slovenske note se je po številnih vprašanjih, kaj se bo zgodilo s Slovensko noto 2022, javila z žalostno novico. »Veliko se vas zanima predstaviti na našem tekmovanju. Sporočamo vam, da se festival Slovenska nota umika z naše festivalske scene. Festival je zrastel do te mere, da smo ga v naših okvirjih in zmožnostih izboljšali maksimalno, kot smo zmogli, zato vemo, kdaj je potrebno festival dati v mirovanje. In ta čas je prišel po petih letih. Zato se z ljubeznijo in spoštovanja do festivala od naše publike poslavljamo. Slovenske note 2022 ne bo, prav tako se festival do nadaljnjega umika s slovenske glasbeno festivalske scene. Obljubljamo, da bomo v naslednjih letih delali, da se festival vrne v produkcijsko boljši obliki, organiziran drugače in vsebinsko bolj dovršen. Kdaj, kako in kje, bomo videli v prihodnosti. Slovenska nota v petih letih svojega delovanja za seboj pušča 50 pevcev in pevk, ki danes sooblikujejo slovensko glasbeno sceno, več deset mladih organizatorjev in oboževalcev slovenske glasbene scene, več deset videoustvarjalcev, znana imena s slovenske glasbene scene, ki so sooblikovala našo petletno zgodbo ... in v času zapisovanja te objave več kot 205.000 ogledov na YouTube-u (skupno število ogledov vseh posnetkov Slovenske note). Slovensko glasbo in slovenske glasbene izvajalke ter izvajalce bomo še naprej podpirali v obliki novičarskega portala,« so pojasnili v izjavi za javnost in se za konec zahvalili vsem, ki so jih spremljali.

Slovenska nota foto: PR

A zakaj se tako prijeten festival pravzaprav poslavlja? Idejni vodja Nejc Ašič ne skriva, da mu je težko, malce skrivnostno pojasnilo pa daje slutiti, da imajo mladi in navdihujoči ustvarjalci več kot tehten razlog, da so sklenili zaključiti svojo glasbeno pustolovščino.

»Glasbeni prijatelji, pride čas slovesa in ko človek začuti, da je potrebno z določenim poglavjem končati, da lahko pričnemo z novim. Zato smo v ekipi Slovenske note zaradi takšnih in drugačnih razlogov prišli do zaključka, da se naše tekmovanje Slovenska nota umika z naše scene. Slovenska nota kot tekmovanje ne sodeluje z nobenim javnim zavodom več - tako ne v Zasavju, tako ne drugod po Sloveniji. Hvala vsakemu, da smo gradili to zgodbo skupaj! Slovesa nikoli niso lahka in tudi meni ni lahko. Zato je bilo to odločitev zelo težko sprejeti, a jo je bilo treba. Prav je tako. Verjemite. Zato lahko samo rečem, da se gotovo nekoč, nekje vidimo v novi glasbeni zgodbi!«

prejšnji članek
Vse oči so bile uprte v izbranko Luke Dončića
Svet slavnih
Vse oči so bile uprte v izbranko Luke Dončića
naslednji članek
Ljubezen po domače: Je Jure Struna dočakal hudo bejbo?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Je Jure Struna dočakal hudo bejbo?