nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Irena in Leticia: Afriko imava radi, a v njej ne bi mogli živeti

27. 2. 2022; 10.00
Avtor: K.M.
Ana Netrebko 5

Arhitektka ter grafična oblikovalka Leticia Slapnik Yebuah je opernim arijam prisluhnila s sestro, operno pevko Ireno Yebuah Tiran. foto: Sašo Radej

Glasbenici in sestri Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah sta se pred časom vrnili iz Afrike, kjer sta obiskali Burkino Fasu. Naključje je hotelo, da sta bili tam ravno ob razglasitvi državnega udara.

»Ko sva bili majhni, sva leto in pol preživeli v Afriki, zato sem vedno zelo srečna, ko stopim na afriška tla. Še posebej se veselim tamkajšnje hrane! V Gano smo se vrnili šele čez dvajset let, vse je namreč povezano s precejšnjimi stroški,« je povedala Leticia, ki pa pravi, da s sestro tam kljub temu ne bi mogli živeti. »So prepočasni, jaz sem pa energičen človek. Ko sem bila tam, sem vedela, da se mi nikamor ne mudi, da je vse organizirano. Za 14 dni grem z veseljem, če bi tam živela in bi vsi zamujali, kot zamujajo, bi se mi pa zmešalo,« se je nasmehnila in dodala, da je bila njihova predstava res prava atrakcija, da so jih povabili še v Čad in Senegal, onidve pa si zelo želita še na kakšen podoben festival v Gano, saj bi tako lahko hkrati obiskali svojo družino. »Želim si, da bi lahko šli tja vsaj na dve leti, sploh pa s starši, dokler sta še pri močeh,« je pogovor za revijo Jana zaključila Leticia.

Celoten intervju lahko preberete v reviji Jana. 

prejšnji članek
Klara Jazbec: Rada spremljam iskrene in pristne ljudi
Svet slavnih
Klara Jazbec: Rada spremljam iskrene in pristne ljudi
naslednji članek
Tomaž Kavčič poskrbel za poročna prstana Petra Graša
Svet slavnih
Tomaž Kavčič poskrbel za poročna prstana Petra Graša