oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Radovedna Flora Ema Lotrič: Podkast je njen projekt za dušo

12. 3. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
Flora Ema Lotrič

Flora Ema Lotrič foto: Revija Zvezde

Flora Ema Lotrič se dobro znajde tako pred radijskim mikrofonom kot na glasbenih odrih.

Pevka Flora Ema Lotrič ima v zadnjem času polne roke dela s svojim podkastom Alkimija besed, saj so jo od nekdaj zanimali ljudje in njihove zgodbe. »Še posebno so mi blizu tisti, ki na takšen ali drugačen način ustvarjajo, ker se od čisto vsakega lahko ogromno naučim. Dolgo sem zbirala pogum, potem pa sem si septembra rekla, da poskusim s podkastom in vidim, kaj se bo zgodilo. Res sem vesela, da ga je v zadnjem času poslušalo veliko več ljudi, kot sem pričakovala,« ponosno pove 27-letnica in razloži, od kod ime Alkimija besed.

Flora Ema Lotrič foto: Revija Zvezde

»Tako kot so alkimisti verjeli, da je skozi proces eksperimentiranja mogoče navadno kovino spremeniti v zlato, tudi jaz verjamem, da je skozi besede mogoče doseči marsikaj.« Do zdaj je imela pet sogovornikov, v načrtu jih ima še veliko več in že komaj čaka, da posname nov podkast.

»V tem zelo uživam, to je moj projekt za dušo. Trudim se, da sem vsakič boljša poslušalka, sogovornica in da spoznam ljudi natančno take, kot so v resnici. Želim govoriti o temah, o katerih se premalo govori. Že od nekdaj sem zelo radovedna. Vedno me je zanimalo, kako je ljudem nekaj uspelo, rada sem se pogovarjala z vsakim, ki mi je prišel na pot. Od čisto vsakega se lahko ogromno naučimo,« razloži Flora Ema. Kadar ni pred mikrofonom, bodisi radijskim, pevskim ali tistim za podkast, pa je zelo rada v varnem zavetju doma, kjer odmisli vse iz zunanjega sveta.

»Rada berem in rada imam lepe stvari, zato tudi stanovanje sproti prenavljam. Imam okoli 22 sobnih rastlin, res se počutim kot v ljubljanski oazi. Doma uživam v lepih odnosih, ki jih imam trenutno v življenju. Kadar imam čas, pojem, vadim in se učim nove pesmi. Kmalu pride tudi sezona porok, ko skoraj vsak konec tedna pojem na obredih, imam pa tudi nekaj avtorskih pesmi na zalogi, a čakam pravi čas, da jih izdam.«

flora ema lotric

flora ema lotric foto: revija zvezde

prejšnji članek
Eugenija Carl pokončno držo podedovala po mami
Svet slavnih
Eugenija Carl pokončno držo podedovala po mami
naslednji članek
Angelina Jolie prodala del skupnega premoženja
Svet slavnih
Angelina Jolie prodala del skupnega premoženja