stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jan Plestenjak na odru podprl Žana Serčiča

14. 3. 2022; 11.00
Avtor: K.M.
koncert, žan serčič

Žan in Jan skupaj na odru foto: Katja Grobelnik

Vroči glasbenik navdušil do zadnjega kotička poln SiTi Teater BTC, kjer so se mu na odru in pod njim pridružili številni znani obrazi.

Da bo prvi pokoronski nastop ustvarjalca tega trenutka nepozaben dogodek, je bilo jasno že vsaj kak teden prej, ko so zamudniki ugotovili, da res ni več nobenih skritih vstopnic, spot 'Zadnja noč' pa se kar ni hotel umakniti z vrha najbolj predvajanih videov na slovenskem delu YouTuba.

Žan Serčič foto: Katja Grobelnik

Takoj, ko so Žan Serčič (vokal in kitara), njegov zvesti pribočnik Anže Langus Petrovič - Dagi (bas kitara, vokal), kitarist Marko Hrvatin in perkusionist Goran Moskowsky stopili na oder, pa je počilo in cunamija čustev ni moglo naslednji dve uri ni ustaviti nič več.

Odlično uigran bend, ki je navdušil s sodobnim organskim zvokom, prepojenim z latinskim temperamentom in kantrijaško navihanostjo, je hitro spravil v ples pevsko odlično razpoloženo občinstvo, v katerem so absolutno prevladovale dame, a tudi moški del ni bil zadržan.

Prvi vrhunec večera pa je bil nenapovedani duet 'Misliš na njo' s prijateljico Evo Boto. Na naslednje presenečenje ni bilo treba čakati prav dolgo: na odru se je pojavil Jan Plestenjak, iz stotin grl je zadonela 'Moja ljubica', bend pa je takoj zatem prilil olja na ogenj z 'Zadnjo nočjo' in 'Cancion del mariachi', temo filma Desperado.

Pevka Anabel foto: Katja Grobelnik

Eva Boto, Jan Plestenjak in Anabel foto: Katja Grobelnik

Le nekaj minut kasneje je na oder skočila še Anabel - in ja, duet 'Rada' je v živo z bendom še boljši kot na posnetkih - ko se je uprla mešalna miza pa je Žan hitro zagrabil kitaro, stopil med občinstvo in s taborniško izvedbo 'Snežink', ob intimnih lučkah telefonov in skupinskem petju pričaral še en nepričakovan vrhunec.

Žan v družbi Tinkare Fortuna, Eve Boto in Alenke Husić foto: Katja Grobelnik

Melani Mekicar, Gašper Bergant in Žan Papič s prijateljico foto: Katja Grobelnik

Žan Serčič, Andrej Težak Tešky in pisateljica Maja Monrue foto: Katja Grobelnik

Žana so na koncertu podprli tudi številni glasbeni kolegi in drugi prijatelji. Med njimi tudi voditeljica Melani Mekicar, komika Žan Papič in Gašper Bergant, članici zasedbe Bepop Tinkara in Alenka ter drugi. 

prejšnji članek
Sin Primoža Ekarta že skoraj prerasel očeta
Svet slavnih
Sin Primoža Ekarta že skoraj prerasel očeta
naslednji članek
Delovna akcija: Rozika od krutega udarca do čiste sreče
Svet slavnih
Delovna akcija: Rozika od krutega udarca do čiste sreče
#nasazenazenska
nasazenazenska