GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Denis Avdić delil, kako je iz Bosne zbežal v Slovenijo

14. 3. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
Denis Avdić

Denis Avdić foto: Radio 1

"Poslovil sem se od mami, tete in babi, ker nihče ni vedel koliko časa bo trajalo. Tisto slovo je bilo nazadnje, ko sem videl staro mamo. Potem je nisem več, ker je med vojno umrla," je v čustveni izpovedi povedal priljubljeni radijski voditelj.

Radijski voditelj Denis Avdić je v jutranjem programu Radia 1 s sodelavcema in poslušalci delil svojo zgodbo o tem, kako je pred leti iz Bosne prebežal v Slovenijo. Bil je v četrtem razredu, pot pa je bila zanj nekoliko lažja, saj je v Sloveniji živel njegov oče. Lažja sicer samo v mobilnem smislu, zagotovo pa ne v čustvenem. 

"Bil sem pri pouku, do konca četrtega razreda sta bila še, mislim da, dva meseca. Pride teta po mene in reče 'Fotr te bo prišel iskati in greš'. Naročili so mi, da se sam zmenim, da dobim spričevala in papirje. V šoli mi ni nihče verjel, da grem v Slovenijo in mi niso nič dali. Šel sem od pouka domov, oče je prišel do hrvaške medije, ni pa upal čez most. Oče od sošolca je imel avto in me je peljal do tega mostu. Čez me je prišla iskati neznana ženska, povedal so mi samo, kako bo oblečena. Poslovil sem se od mami, tete in babi, ker nihče ni vedel koliko časa bo trajalo. Bilo je polno vojske, ni pa še bilo streljanja. Odpeljali so me do mostu, sva se prepoznala in šla čez ta most, mimo vseh teh vojakov in tako naprej. Oče je čakal parkiran v parku. Potem je bila pa dolga pot nazaj po prazni avtocesti. Čez tri dni je bil pa ta most bombandiran in porušen. Tisto slovo je bilo nazadnje, ko sem videl staro mamo. Potem je nisem več, ker je med vojno umrla. Nič ni luštnega v tem," je povedal Denis. 

Njegovo izpoved pa si lahko ogledate tudi s spodnjem posnetku: 

prejšnji članek
Rok in Anej javnosti predstavila starejšega brata
Resničnostni šovi
Rok in Anej javnosti predstavila starejšega brata
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Antonija in Srećko med žaljivkami ostala tiho
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Antonija in Srećko med žaljivkami ostala tiho