palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jon Batiste osvojil pet grammyjev, vključno z albumom leta

4. 4. 2022; 07.24
Avtor: STA
jon batiste

Jon Batiste s petimi kipci. foto: Profimedia

Ameriški glasbenik iz New Orleansa Jon Batiste, ki je zaslovel z nastopi v komični oddaji Stephen Colbert Show, je na sinočnji podelitvi glasbenih nagrad grammy v Las Vegasu osvojil pet nagrad vključno z najbolj prestižno za album leta (We Are).

Batiste je dobil še grammyje za najboljši nastop v zvrsti ameriške korenine (Cry) in za najboljšo pesem v isti kategoriji (Cry), za najboljši glasbeni video (Freedom) ter najboljšo glasbo za vizualne medije (Soul) pri čemer si je grammyja razdelil s skladateljem Carlosom Rafaelom Riviero (The Queen's Gambit). Batiste je na podelitev prišel z 11 nominacijami.

Grammyja za ploščo leta je osvojil duet Super Sonic, ki ga tvorita Bruno Mars in rap glasbenik Anderson .Paak (Leave The Door Open). S to naslovno pesmijo plošče pa sta osvojila tudi grammyja za pesem leta.

Silk Sonic je osvojil vse štiri grammyje za katere je bil nominiran. Poleg omenjenih še za najboljši R&B nastop, kjer si je grammyja razdelil z Jazmine Sullivan (Pick Up Your Feelings) ter za najboljšo R&B pesem.

Olivia Rodrigo je osvojila tri grammyje vključno z nagrado za najboljšega novega umetnika. Osvojila je tudi grammyja za najboljši samostojen pop nastop in najboljši pop vokalni album (Sour).

prejšnji članek
Kako se je razpletla Mijina romanca?
Resničnostni šovi
Kako se je razpletla Mijina romanca?
naslednji članek
Delovna akcija: Jure posegel v bedo in upokojencu spremenil življenje
Svet slavnih
Delovna akcija: Jure posegel v bedo in upokojencu spremenil življenje
#nasazenazenska
nasazenazenska