pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Maria Mitič je bila nekoč mirna in zadržana

4. 4. 2022; 06.00
Avtor: Vesna Meško
Ana Maria Mitič

Ana Maria Mitič foto: Osebni arhiv

Ana Mario Mitič poznamo kot sproščeno, zelo zabavno in daleč najbolj zgovorno žensko, ki popestri dogajanje tako na odru, kot pred kamero in pri številnih drugih projektih, ki se jih s strastjo loteva. Pa je bila tako zgovorna in karizmatična tudi tekom odraščanja? Tole vas bo nemara zelo presenetilo ...

Že res, da komedijantki, igralki in žirantki šova Znan obraz ima svoj glas Ana Marii Mitič nemara nikoli ne zmanjka besed, a ne boste verjeli, da je bila nekoč povsem drugačna. Čeprav bi ji tudi mi težko pripisali sramežljivost in zadržanost, nas je presenetila z razkritjem, da je bila kot najstnica zlasti v vlogi opazovalke.

»Kot mlada deklica nisem bila zelo gostobesedna, raje sem opazovala svet okrog sebe in vskočila, ko je bilo to potrebno – predvsem seveda za dvig energije n vnašanje pozitive v vsakdanje in manj vsakdanje dogodke. Bila sem mlada raziskovalka, svoje izsledke sem potem predstavljala na srečanjih in tam vzljubila situacije, ko lahko ljudem poveš nekaj novega na privlačen, zanimiv način,« je pojasnila Ana Maria, ki nam je med klepetom zaupala, kakšno je bilo njeno odraščanje, kaj je spoznala na svoji poti, pa tudi to, kako bi se kot najstnica znašla v današnjem svetu.

Voditeljica in komičarka Ana Maria Mitič foto: Urša Premik

Vam je bilo kdaj v življenju še posebej nerodno?

Prepričana sem, da se da iz še tako velike zagate s primernim humorjem vsaka situacija razplesti pozitivno in lahkotno. Zato se tudi ne sekiram, če mi kdaj kaj pade na tla, ali sem od igre s sinom po kakšnem komolcu umazana od peskovnika: to je vse življenje!

Ste kot deklica radi tudi kakšno ušpičili?

Bila sem pridna, rada sem bila v družbi odraslih, saj sem tako vedno kaj novega izvedela. Gumitvist mi je bil sicer zabaven, ampak hitro tudi dolgočasen. Spomnim se, da smo kot otroci radi prirejali piknike, nedaleč stran od doma, saj sem imela to srečo, da smo imeli okrog našega blokovskega naselja veliko družbe in čudovite narave.

Ana Maria Mitič foto: Facebook

Nam zaupate spomin na dogodek, ki vas še danes spravi v smeh, čeprav ste takrat staršem pridelali kakšen siv las?

Moja želja imeti psa je bila res neverjetna. Starša sta naposled le popustila, se pa danes smejemo, da bi lahko že prej, saj smo na ta račun imeli vse drugo: miške, hrčke, paličnjake, akvarijske ribice vseh zahtevnosti in velikosti, celo polže (ja, sem bila kar eksotična v zamislih, kaj vse je lahko ljubljenček).

Kaj iz obdobja devetdesetih let se vam zdi neprecenljivo in bi si želeli, da bi to okusila tudi današnja mladina?

Džekiji – to je tista jeans jakna s podloženimi rameni, pa frizura na strešico, šumeče trenirke in bele nogavice, tista moda je bila res zabavna! (smeh). In evforija spremljanja boy-bandov, spomnim se, kako smo bile vse nore na Backstreet Boys!

Ana Maria Mitić foto: Urša Premik

Na svoji poti ste naredili veliko kljukic in si pridelali pisano paleto nazivov. Ste uresničili vse, kar ste si želeli postati? Kakšne načrte ste imeli sami s seboj?

Že v gimnaziji smo bili z ekipo državni prvaki v improvizaciji. Želela sem biti zdravnica, tako da sem najprej svoj poklic videla v medicini. Ker sem oboževala klavir, sem končala Konzervatorij za glasbo in balet (smer pianist in teoretik). Jaz se vsega lotim resno, zato sem se kot podjetnica šla učit na Fakulteto za Management in pravo. Življenje me je poklicalo v smer, kjer lahko vse to združim: dogodke, televizijo, gledališče. Moj uradni naziv zaključene izobrazbe je tako diplomirana poslovna pravnica, moj najljubši naziv pa zagotovo mama.

Če bi imeli čarobno palico, s katero bi si lahko uresničili tri želje, kaj bi si zaželeli?

  1. Vikend izlet na francosko riviero.
  2. Vedno lahkotno dušo zase, sproščenost vsem okoli sebe.
  3. Dober rdeč lak za nohte, kupujem ga že en mesec.

Celoten intervju si lahko preberete v aktualni števiji revije TopSmrklja. Slednjo lahko prelistate tudi s klikom TUKAJ.

- foto: -

prejšnji članek
Rebeka Dremelj izgubila stavo in v copatih hodila po Siciliji
Svet slavnih
Rebeka Dremelj izgubila stavo in v copatih hodila po Siciliji
naslednji članek
Miki Vlahovič je očeta izgubil pred točno 20 leti
Svet slavnih
Miki Vlahovič je očeta izgubil pred točno 20 leti
#obraziavenija
obraziavenija