pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Fotograf Arne Hodalič se človekoljubno in poslovno odpravlja v Ukrajino

19. 4. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
NG-Arne Hodalic

Fotograf Arne Hodalič bo pokazal nekaj svojih najboljših fotografij in povzel kratek pregled prizadevanj za dokumentiranje dela arheologov, ki raziskujejo antično Emono. foto: National Georgaphic

S kolegom novinarjem se na vojno območje odpravlja s polnim avtomobilom humanitrane pomoči.

Arne Hodalič je eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov, ki ima za sabo že številne tako projekte, najbolj znan pa je zagotovo po svojih fotoreportažah. Na družbenem omrežju je razkril, da se ta vikend z novinarskim kolegom Erikom Valenčičem odpravljata v Ukrajino. Seveda z namenom reportažnega dela, tako novinarskega kot tudi fotografskega. Odprava pa bo tudi dobrodelna oziroma človekoljubna. 

"Z Arnejem Hodaličem bova - potem ko bova opravila vsak svojo državljansko dolžnost in predčasno volila – okrog 23. aprila odpotovala v Ukrajino. Namen najinega potovanja je tudi človekoljuben, ne zgolj strogo novinarski. V Ukrajino se bova namreč odpeljala z avtomobilom Volvo karavan V70, ki ga poklanja Adi Shaker iz Prulčka v Ljubljani. Avto bom kot novi lastnik na Poljskem ali v Ukrajini, kjerkoli bo to lažje, prepisal na prostovoljko Claro iz Leipziga, ki je že od drugega dne vojne prisotna na tem območju," je v zapisu, ki ga je delil Hodalič zapisal novinar in dodal: "Zbirala bova tudi finančna sredstva in sicer za stroške avtomobila, ki ga je treba spraviti v karseda optimalno stanje. Glavni del finančne pomoči pa bo seveda namenjen za nakup dodatnih stvari na Poljskem, kjer so hrana in druge človeške potrebščine veliko cenejše kot pri nas. Denar bo predan Clari oziroma njeni mreži prostovoljk in prostovoljcev."

Celoten zapis najdete spodaj: 

prejšnji članek
Plakat za koncert The Beatles na dražbi prinesel 275.000 dolarjev
Svet slavnih
Plakat za koncert The Beatles na dražbi prinesel 275.000 dolarjev
naslednji članek
Ekićeva presenetila z drzno barvo las
Svet slavnih
Ekićeva presenetila z drzno barvo las