državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manca Košir spregovorila o drugem raku

23. 4. 2022; 10.00
Avtor: Revija Jana/K.M.
hospic_kosir_foto_Simen

Manca Košir foto: arhiv Zarje

Vsem znana novinarka, profesorica in pisateljica Manca Košir se je leta 2019 prvič soočila z diagnozo rak in takrat prestala težko operacijo čeljusti in odstranitev 50 bezgavk. Z rakom se je zdaj srečala že drugič.

Ne boste verjeli, kaj jim je uspelo narediti. Fotografije vredne ogleda najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

"Jezik je silno občutljiv organ, a sem že tretji dan po operaciji rekla, naj mi ne dajejo več tablet proti bolečinam, naj mi jih pustijo ob zglavju in jih bom vzela po potrebi. Odtlej nisem vzela nobene. Kot navdušena spremljevalka nevroznanosti (sem častna članica društva za kognitivno znanost, saj sem organizirala in vodila prvi in drugi znanstveni forum s to temo, bilo je davno, a nepozabno) sem brala kar nekaj znanstvenih študij o moči molitve. In zame so že ob prvi operaciji molili mnogi, od Rima do svete gore Atos, in tudi zdaj je bilo veliko molivcev za moje okrevanje, ljudje so naročali maše zame … Hči je rekla, da je tisti dan, ko sem imela operacijo, fizično občutila velik oblak ljubezni, na katerem sem ležala. Tudi jaz sem ga občutila in še vedno me napaja ljubezen mnogih lepih src. Ganjena sem in globoko hvaležna vsem in vsakemu posebej! Prav posebej pa mojim kirurgom, ki imajo zlate roke! Vam rečem, naša maksilofacialna kirurgija je na svetovni ravni. Brez njih tegale intervjuja gotovo ne bi bilo …," je za revijo Jana povedala Koširjeva in dodala, da ima z govorjenjem manjše težave, a da govori. 

Hatlakovo virtuoznost je z občudovanjem spremljala tudi profesorica, publicistka in kolumnistka Manca Košir. foto: Darja Štravs Tisu

"Ker so mi odrezali del jezika, zdaj govorim nekoliko slabše, a govorim, hura! In bom že 8. maja nadaljevala s pogovori v Švicariji. Majski večer bo posvečen čarobni poetični knjigi Dušana Šarotarja Zvezdna karta in imenitni Fižolozofiji o čudežih vrtnarjenja drage Irene Štaudohar. Vsi trije se že zelooo veselimo."

prejšnji članek
Skrivnosti postavne Ane Marie Mitić
Svet slavnih
Skrivnosti postavne Ane Marie Mitić
naslednji članek
Ana Roš bo zdaj na voljo tudi v Švici
Svet slavnih
Ana Roš bo zdaj na voljo tudi v Švici