Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Moje življenje je zelo drugačno od drugih življenj

30. 4. 2022; 08.00
Avtor: Revija Lady
penelope-cruz

Penelope Cruz foto: PROFIMEDIA

Kako na svoje življenje gleda Penelope Cruz, ki velja za eno najboljših in najuspešnejših španskih igralk v Hollywoodu?

"Moje življenje je zelo drugačno od drugih življenj. Vendar je to življenje, o katerem sem sanjala že kot majhna deklica. Nastopala sem že, ko sem bila stara štiri, pet let. In v mojih predstavah sem vedno igrala mame. Mama sem si resnično želela postati, odkar vem zase. Vendar pa sem v resnici postala mama šele pri 35 letih, ko sem začutila, da je čas za to, in ko sem srečala pravo osebo," odkrito priznava 47-letna Penelope Cruz, ki je od leta 2010 srečno poročena s španskim igralcem Javierjem Bardemom (53), s katerim ima enajstletnega sina Lea in osemletno hčerko Luno.

Penelope Cruz foto: Profimedia

»To, o čemer nikoli ne govorim v intervjujih, so moji otroci,« pravi. »Ne zanima me, če ljudje mislijo, da sem zaradi tega čudaška. Materinstvo je nekaj, kar me je osrečilo, vendar pa je tu veliko stvari, ki so me presenetile. To je kot neke vrste revolucija v meni – prav živalska. Nikoli več ne pomisliš najprej nase in mislim, da je to dobro. Zgodi se v sekundi.« In še sreča, da se ji je materinstvo zgodilo, kajti sicer bi zvezdnica nekega dne zagotovo pregorela.

Igralka, ki je kar 17 let trenirala balet, je stala pred filmskimi kamerami od svojega 16. leta. Običajno je posne- la po štiri filme na leto. Potem je ugotovila, da ji ob tem zmanjkuje časa za poglabljanje v posamezne vloge, v katerih je še bolj uživala. Na vloge se je rada pripravljala dalj časa. Včasih je tudi več mesecev trenirala z osebnim trenerjem. Potem je prišla izčrpanost. Nekako pred štirinajstimi leti je bila na točki, ko je ugotovila, da je nahranila vse svoje like, ob tem pa pozabila nase. To je ugotovila, ko si ni znala odgovoriti na vprašanje, kdo je in kako se sama v resnici vede.

Penelope Cruz foto: PROFIMEDIA

»Takrat sem si vzela nekaj časa zase. Pridružila sem se sestri v svetu mode, kjer sem našla novo ljubezen, hkrati pa sem preusmerila misli proč od filma. Potem sta prišla še otroka in nekako je moje življenje spet dobilo pravi smisel,« se spominja časov, ko je sprejela tudi pomemben sklep, in sicer da na leto ne bo posnela več kot enega filma, da ne bo nikoli delala ob koncih tedna in da bo snemala v glavnem poleti, ko imata otroka počitnice. »Do zdaj sem bila najdlje ločena od otrok štiri dni. Poleti sta vedno lahko z menoj na snemanju. Tako sta prepotovala tudi že dobršen del sveta. Srečna sem, da je tako, saj je družina pri meni na prvem mestu.«

Eden izmed njegovih najbolj uspešnih filmov je film Vrni se (Volver), njegova zvezda pa Penélope Cruz.

Eden izmed njegovih najbolj uspešnih filmov je film Vrni se (Volver), njegova zvezda pa Penélope Cruz. foto: Profimedia

prejšnji članek
Celine Dion zaradi zdravstvenih težav preložila turnejo
Svet slavnih
Celine Dion zaradi zdravstvenih težav preložila turnejo
naslednji članek
Ajda Mlakar: Za stvari se je treba boriti in zanje trdo delati
Svet slavnih
Ajda Mlakar: Za stvari se je treba boriti in zanje trdo delati