cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Je zagrebška zasedba Prljavo kazalište res razpadla?

6. 5. 2022; 06.00
Avtor: K.M.
prljavo

prljavo kazalište foto: splet

Po 45 letih delovanja so se včeraj v medijih pričele pojavljati govorice, da je razpadla priljubljena hrvaška zasedba, ki je bila na regijskem glasbenem prostoru prisotna vse od leta 1977. Kakšna je resnica?

Hrvaški mediji so danes prejeli obrazložitev odvetniške pisarne, ki zastopa kitarista in pevca Prljavcev, Jasenka Houra, ki je v zasedbi prisoten že vse od njenih začetkov. 

"Zasedba Prljavo kazalište ni razpadla, ampak deluje še naprej in aktivno dela na ustvarjanju novega glasbenega materiala ter načrtovanju prihodnjih aktivnosti v obliki nastopov v živo in izdaje albumov. Gospod Houra še naprej ostaja član Prljavega kazališta. Znano je dejstvo, da je eden od ustanoviteljev zasedbe in avtor enih izmed največjih uspešnic. Mogoče je, da bo zasedba v prihodnosti delovala oziroma nastopala v drugačni sestavi kot v preteklih letih, vendar so se takšne spremembe že zgodile skozi skoraj pol stoletja aktivnega delovanja in niso vplivale na delo in ustvarjalnost," so med drugim zapisali. 

Razlog za govorice o razpadu skupine je spor med ustanoviteljema Jasenkom Hourom in Tihomirjem Filešem, slednji namreč ne dovoli uporabe imena in zatrjuje, da je sam lastnik imena in blagovne znamke. Kar pa odvetniška pisarna, ki zastopa Jasenka, zanika. Sicer sam priznava, da je Fileš ime in pesmi resnično zaščitil, a da ostali člani zasedbe predhodno o tem niso bili seznanjeni. Dodal je še, da bodo nadaljevali z delom in da pričakujejo, da bo vse skupaj tako ali tako pristalo na sodišču. 

prejšnji članek
Razkrivamo: Ali se bo Poroka na prvi pogled še snemala?
Resničnostni šovi
Razkrivamo: Ali se bo Poroka na prvi pogled še snemala?
naslednji članek
V javnost prišli ti vroči posnetki finalista Talentov
Svet slavnih
V javnost prišli ti vroči posnetki finalista Talentov