pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nekoč so se ji posmehovali, letos je Švedsko predstavljala na Evroviziji

16. 5. 2022; 06.00
Avtor: V.M.
Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs foto: Profimedia

Je tudi vas navdušil evrovizijski nastop predstavnice Švedske? Samostojna umetnica Cornelia Jakobs v začetku kariere ni prepričala žirije na glasbenem tekmovanju, a zaradi javnega televizijskega posmehovanja ni opustila svojih sanj. Minuli vikend je bila v očeh mnogih zvezda večera.

Izjemna pevka Cornelia Jakobs je v minulih dneh okušala neprecenljive radosti glasbenega potovanja, za katerega pravi, da ga bo hvaležno ohranila v večnem spominu. »Tako sem vesela, da sem se odločila to pesem poslati na Melodifestival. Od tega, da sem bila toliko let samostojna umetnica, do tega trenutka zdaj,« je povzela neprecenljive občutke izvajalka pesmi Hold Me Closer, s katero je na Melodifestivalu - izboru za pesem Evrovizije prepričala tako komisijo, kot gledalce pred malimi zasloni.

30-letnica se je v izjemno pevko izoblikovala v zadnjih 14-ih letih. Da je za njo veliko trdega dela, priča prekrasen vokal, samozavestna drža in nalezljiva karizma. Cornelia je prve pevske korake naredila na odru glasbenega tekmovanja Idol, kjer je bila deležna posmehovanja žirije. Tri leta zatem se je na glasbeno karierno pot podala kot članica dekliške skupine Love Generation. Švedinja se je kasneje uveljavila kot tekstopistka, leta 2020 pa je opazneje opozorila nase z avtorsko pesmijo “Weight of the World, ki je postala glasbena podlaga HBO-jeve serije Björnstad.

prejšnji članek
Tako je Goran Dragić razvajal svoja otroka
Svet slavnih
Tako je Goran Dragić razvajal svoja otroka
naslednji članek
VIDEO: Snaha Rosvite Pesek pokazala novo hišo
Življenjski slog
VIDEO: Snaha Rosvite Pesek pokazala novo hišo