kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj se Anže Škrube vrača v Slovenijo?

18. 5. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
Anže Škrube

Anže Škrube foto: Promocijski material

Slovenski plesalec, koreograf in režiser že vrsto let živi v Združenih državah Amerike, kjer je sodeloval z ustvarjalci, kot so Chris Brown, Usher in Justin Timberlake. Te dni pa se mudi v domovini. Za to pa ima zelo dober razlog.

Prvi vikend v mesecu juniju, med 3. in 5. junijem, bo v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal prav poseben plesni dogodek Get Together. Gre za atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. Ambasador dogodka pa je ravno Anže Škrube, ki bo na njem sodeloval tudi kot sodnik in pa eden izmed učiteljev na številnih delavnicah.

Get together foto: Promocijski material

Anže Škrube foto: Osebni album

"V plesu je težko, predvsem v našem prostoru, ker nimamo toliko dostopa do mentorjev. To, da se je Get Together odločil, da povabi toliko mednarodnih plesnih kreatorjev, plesalcev in koreografov posamezniku predstavlja zelo veliko priložnost, da se razvije kot plesalec. Da vidi, kakšno je stanje v tujini, kaj se dogaja v kulturi hip hopa, glede na to, da smo na območju Balkana, ta kultura pa prihaja iz Brooklyna v New Yorku. Težko je dobiti prave občutke, če tega ne vidiš v živo. To se mi zdi zelo pomembno za mlajše generacije, predvsem zato, ker sam nisem imel takšnih možnosti," nam je ob tem povedal svetovno priznani koreograf, ki je te dni že v svoji domovini.  

prejšnji članek
Miran Rudan: Najina poroka bo drugačna
Svet slavnih
Miran Rudan: Najina poroka bo drugačna
naslednji članek
Pred kamerami pokata od energije, v resnici pa …
Svet slavnih
Pred kamerami pokata od energije, v resnici pa …