pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj je srbska umetnica sporočala z nenavadnim nastopom

19. 5. 2022; 06.00
Avtor: V.M.
Lansko leto je slavila Konstrakta

Srbija, Konstrakta foto: EBU / Nathan Reinds

Predstavnica Srbije se je z nenavadnim nastopom na evrovizijskem odru uvrstila na peto mesto. Mnoge je navdušila, številni so se spraševali, kaj se pravzaprav odvija pred njihovimi očmi, a cilj Konstrakte je bil dosežen – ljudi je vzpodbudila k razmisleku. Že veste, kakšno je njeno sporočilo? Kaj ste videli v njenem nastopu?

Čeprav je Ana Đurić Konstrakta pritegnila obilje pozornosti s svojo pesmijo "In corpore sano" in nenavadnim nastopom, tekom katerega si je na odru umivala roke, mnogi še danes ne vedo, kakšen je pomen in sporočilo njenega umetniškega izražanja.

In zakaj se v začetem verzu sprašuje o skrivnosti las Meghn Markle? Konstrakta je po navedbah tujih medijev tekom pesmi pripovedovala, da višjemu sloju družbe, ki mu pripada tudi Megan Markle, ni potrebno skrbeti ali imajo urejeno zdravstveno zavarovanje, zaradi česar se lahko mirno posvetijo negi las, medtem ko so tisti, ki nimajo zdravstvene kartice, primorani sami analizirati, kaj naj bi pomenili simptomi, kot so denimo temni kolobarji pod očmi.

Evrovizija 2022, foto: Profimedia

»Pesem ima veliko plasti, zato naj si vsak izbere, kaj želi slišati. Razmišljajte. Pesem pa ne sporoča le tega, da umetniki nimajo zdravstvenega zavarovanja in zdravstvene knjižice,« pojasnjuje Konstrakta, ki se je z netipično evrovizijsko pesmijo med drugim dotaknila problematike prekarstva, hkrati pa poudarila pritisk na umetnice, od katerih se pričakuje, da so lepe.

prejšnji članek
Slovenske zimske športnice blestele v večernih oblekah
Svet slavnih
Slovenske zimske športnice blestele v večernih oblekah
naslednji članek
Presenečenje v obliki Magnifica poskrbelo za navdušenje
Svet slavnih
Presenečenje v obliki Magnifica poskrbelo za navdušenje