boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anže Škrube: Slovenci smo delaven narod

26. 5. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
Anže Škrube

Anže Škrube foto: Promocijski material

Koreograf Anže Škrube je trenutno zagotovo en od najbolj priznanih in iskanih svetovnih plesnih koreografov. Njegovo znanje pa boste lahko črpali tudi na prav posebnem plesnem dogodku, ki se bo v Ljubljani odvijal med 3. in 5. junijem.

Anže je dolga leta krojil tako slovensko kot evropsko plesno sceno, nato pa je svojo kreativnost ponesel v Združene države Amerike, kjer je v zadnjih letih zasnoval odlično plesno in življenjsko zgodbo. V karieri pa je že sodeloval s številnimi znanimi imeni, med njimi so tako Usher, Prince, Severina, Justin Timberlake, Chris Brown in številni drugi. Sam teh imen ne izpostavlja, ampak se osredotoča predvsem na izobraževanja in iskanje novih znanj znotraj plesa. Zato niti ni presenetljivo, da je postal ambasador dogodka Get Together, ki se bo v Ljubljani odvijal med 3. in 5. junijem.

V pogovoru nam je zaupal, zakaj Slovenci, in Evropejci, Združenim državam Amerike tudi v plesu predstavljamo nekaj novega. "Predvsem Slovenci smo zelo delaven narod in zelo težki, kar se tiče treniranja. Ko smo mi trenirali v Sloveniji, smo bili kot vojaki. Ko sem ustvaril skupino Maestro, smo bili dejansko kot vojska. V tem sem se razlikoval od drugih, da so tudi Američani vprašali, kdo smo. Moški v oblekah, ki so videti enako. Kaj pa je to? V ZDA je tako, da so vsi individualni in drugačni. Tudi sam sem se moral zelo spremeniti. Ko sem plesal poleg Chrisa Browna, nisem smel biti enak kot vsi drugi. Ampak sem moral biti sam svoj individualist. V Sloveniji smo navajeni, da smo vsi isti, navajeni smo tekmovati v skupinah, v ZDA pa je vse bolj individualno."

prejšnji članek
Matej Zemljič, Gaja Filač in Dario Varga do nagrad za svoje dosežke
Svet slavnih
Matej Zemljič, Gaja Filač in Dario Varga do nagrad za svoje dosežke
naslednji članek
Med nastopom v Dina Petrića vrgli torto
Svet slavnih
Med nastopom v Dina Petrića vrgli torto