franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako je odraščala igralka Darja Reichman

28. 5. 2022; 06.00
Avtor: Revija Lady
Darja Reichman

Priljubljena igralka Darja Reichman, ki je strastna bralka, pravi, da bi brez knjig resnično težko živela. foto: POP TV

Čanica igralskega ansambla kranjskega gledališča Darja Reichman je odraščala med knjigami in številnimi slikami, saj je njena mati, priznana ilustratorka Jelka Reichman, ustvarjala doma.

Velikokrat jo je tudi kot otroka spraševala in želela vedeti njeno mnenje. Ker sta bila starša zelo zaposlena, mama je velikokrat risala cele noči in lovila roke, jima je z bratom Dejanom pravljice najpogosteje brala njuna stara mama, mamina mama Tama Milena, kakor so jo klicali.

»Spomnim se, da je prišla k nama z bratom, takoj ko sva zbolela, pa tudi drugače, ko sta naju z dedom jemala s seboj na počitnice. Včasih smo ji rekli kar bralni stroj. Bila je učiteljica in zelo zgodaj me je seznanila tudi z zahtevnejšo literaturo. Oboževala je Cankarja in slovenske pesnike. Doživela je skoraj sto let in spomnim se, da mi je rekla, da vedno ponoči v mislih recitira pesmi, da lažje zaspi; to imam po njej, samo da jaz ponavljam besedila svojih vlog iz najrazličnejših predstav. Ogromno jih je znala na pamet, celega Prešerna, Gregorčiča. Že kot zelo majhni mi je brala Hišo Marije Pomočnice in Podobe iz sanj,« se spominja Darja. Od pravljic pa je imela zelo rada Grimmove. Še posebno so ji bili dragi Zvezdni tolarji ter Bratec in sestrica, najbrž zaradi njune povezave z bratom, s katerim je preživela kar veliko otroških pustolovščin.

Darja Reichman je zelo vesela, kadar jo v gledališču obiščejo njeni starši

Darja Reichman je zelo vesela, kadar jo v gledališču obiščejo njeni starši foto: revija zvezde

prejšnji članek
Znani Slovenci skrbijo za zdravje svojih oči
Moda&Lepota
Znani Slovenci skrbijo za zdravje svojih oči
naslednji članek
Smešna prigoda Alenke Husić
Svet slavnih
Smešna prigoda Alenke Husić
#obraziavenija
obraziavenija