Sanna Marin Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako divja je finska premierka

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Sebastian, Game Over in Bepop posneli skupno pesem
| PR

Sebastian, Game Over in Bepop posneli skupno pesem

Reunion, Osebni arhiv

Posneli so himno svojega jubileja in poklon poslušalcem, ki jih spremljajo in podpirajo že dvajset let, ustvarili so mash-up po zgledu tistih z vrhov svetovnih glasbenih lestvic. V njem so nostalgične elemente, ki zbudijo mladostne spomine, spojili s sodobnimi glasbenimi trendi, se na novo vokalno prepletli ter posneli tudi nekaj novih elementov. Ste že slišali to posebno pesem?

Snemanje singla Bepop x Game Over x Sebastian - 'Popstars United' se je aprila odvilo v studiu Zvoneta Tomca, ki je pred dvema desetletjema soustvaril tudi vse njihove največje uspešnice. Je bilo pa tokrat vseeno precej drugače. "Občutek je bil, kot bi bili skupaj v studiu pred nekaj tedni, ne pa da je vmes minilo več kot 15 let. Je bilo pa delo lažje, ker zdaj sami bolj vedo kaj hočejo in kako to doseči. Včasih sem bil jaz dirigent, zdaj je bilo to vse bolj sodelovanje kolegov, dobro se poznamo in delo je teklo hitreje kot včasih," je povedal Zvone.

"Razmišljali smo kako tudi zvočno obeležiti projekt Popstars United oz. 20-letnico skupnega ustvarjanja. Ker smo si celotno zgodbo zamislili kot 'dajmo se po več kot 15 letih končno enkrat spet zbrati skupaj na odru, pripraviti ultimativni throwback koncert leta, skupaj z oboževalci podoživeti spomine in ustvariti nove', se nam je zdelo najbolj na mestu, da tudi po glasbeni plati ne kompliciramo."

"Če pogledate na glasbene lestvice, na najvišjih mestih ne manjka pesmi, ki so ne le navdahnjene s hiti iz naše mladosti, ampak so v številnih primerih preprosto sestavljene iz več že znanih skladb in zavite v celofan sodobne produkcije. In to je bila tudi rdeča nit mash-upa Popstars United," pravijo pevci. Iz svojih bogatih opusov bi sicer lahko izbrali tudi kakšno drugo skladbo, a čisto vse po hitrosti, strukturi in tehnični plati niso kompatibilne, 'Reci, da si za', 'Ubila si del mene' in 'Odpelji me' pa so take, da so se lahko ustvarjalci z njimi dobro poigrali in jih povezali v sinhrono celoto z glavo in repom.

Foto: Marko Delbello Ocepek - Popstars

Prav posebna zgodba znotraj zgodbe pa je video. Snemanje le-tega je bil namreč bis s čustvi in pozitivno energijo nabitega koncerta v Cvetličarni. Namesto klasične vrnitve na oder, so pevci publiki dvakrat zapored premierno odpeli novo skladbo in jo prosili, da da vse od sebe. "In presenečeni smo bili kako zelo so sodelovali, saj smo snemali ob pol treh zjutraj, ko je bilo za nekaterimi že pet ur žuranja. Res so pripravili odlično kuliso in verjamemo, da se to čuti tudi ob gledanju spota."