kokosi (2) Svet24.si

Bodo morale biti kokoši res prijavljene in ...

kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Mladoletna kolesarka umrla po trku s tovornjakom

aleksander mervar bobo Necenzurirano

Mervar se bo zagovarjal zaradi privatizacije ...

David Urankar, Liza Praprotnik, Andreja Gregorič, Panorama Reporter.si

Panorama, škandalozna polomija TV Slovenija: ...

nesreca Ekipa24.si

Srhljivo! Z vso hitrostjo trčil v stavbo, ...

femme-fatale-2022 Njena.si

Tako je pri 43 v kopalkah videti Hajdi Korošec ...

dragic Ekipa24.si

Dragić nasmejal vse! Imamo poseben plan za prihod...

Poletna noč poskrbela za nostalgično noč polno spominov
| K.M.

Poletna noč poskrbela za nostalgično noč polno spominov

Darja Švajger in Alenka Godec, M24

Jubilejni sedemdeseti Ljubljana festival se je sinoči pričel s Poletno nočjo na Kongresnem trgu. Tokrat je bila ta v znamenju moči besede, saj so bili v ospredju avtorji besedil slovenskih popevk. Med gledalci pa tudi številni znani slovenski obrazi.

Letošnja Poletna noč je sovpadala tudi s 60-letnico festivala Slovenska popevka. Program sta izvedla Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija s solisti. Nastopili so Lado Leskovar, Darja Švajger, Alenka Godec, Nina Strnad, Eva Boto, Andraž Hribar, Anžej Dežan, Saša Lešnjek, Teja Leskovšek, Zala Smolnikar, Alex Volasko, Gregor Ravnik in Anže Šuštar.

Foto: M24 - Lado Leskovar in Nina Strnad

Taktirka je bila v rokah dirigenta Patrika Grebla, šlo pa je predvsem za poklon avtorjem besedil, ki so hkrati tudi priznani slovenski pesniki in pesnice; Gregorju Strniši, Branko Šömnu, Miroslavu Košuti, Svetlani Makarovič, Franetu Milčinskemu Ježku, Cirilu Zlobcu, Milanu Deklevi, Ervinu Fritzu in Milanu Jesihu, Elzi Budau in Dušanu Velkaverhu.

Gledalci so uživali v kar 23 izvedbah zimzelenih skladb, kot so Malokdaj se srečava, V Ljubljano, Dan neskončnih sanj, Cifra mož, Leti leti lastovka, Zato sem noro te ljubila, Zvezde padajo v noč, Šopek maka, Breskvice, Lastovka in druge. Večer pa sta spretno povezovala Bernarda Žarn in Mario Galunič.