Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zgodba z zahodne strani navdušila Ljubljano

28. 6. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
west-side-story

West Side Story foto: Mediaspeed

Včeraj je v sklopu Festivala Ljubljana v ljubljanskih Križankah potekala premiera posebej za ljubljanski festival pripravljene različice muzikala West Side Story ali Zgodba z zahodne strani. Gre za eno izmed največjih glasbenih uspešnic dvajsetega stoletja.

Muzikal je za ljubljanski festival zasnoval in pripravil Mykal Rand, ki z Ljubljana Festivalom sodeluje že šesto leto. Igralski ansambel se je po napornih avdicijah na nastop pripravljal približno tri tedne, zadnjih nekaj dni pa so vadili tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije. V glavnih vlogah se predstavljajo številni mladi igralci, med njimi Adam Filipe, Rosalia Morales, Philippa Stefani, Christopher Parkinson, Fernando Mariano in številni drugi. Muzikal je sicer na odru izveden v angleškem jeziku, na voljo pa so slovenski in angleški podnapisi. Ponovitve v Križankah sledijo še danes, 28. junija, ter nato še 29. in 30. junija, zaključna predstava pa bo na sporedu 1. julija. Vse predstave se pričnejo ob 21. uri. Več informacij najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<

Zasedba muzikala West Side Story foto: Mediaspeed

Premiero so si sicer ogledali tudi številni znani slovenski obrazi. Med njimi smo opazili tako ljubitelje gledališča in muzikalov ter seveda tudi tiste, ki sami ustvarjajo v podobnih gledaliških projekcijah. 

Irena Yebuah Tiran in Leticia Yebuah Slapnik foto: Mediaspeed

Saša Lešnjak foto: Mediaspeed

Pevka Raiven foto: Mediaspeed

O muzikalu

Odzivi na prvo izvedbo so bili navdušujoči; kritiki so muzikal opisali kot provokativen in umetelen spoj glasbe, plesa in zgodbe, ki uteleša utrip in sladkobo mesta, ki nikoli ne spi. Dogaja se na Manhattnu v sredini petdesetih let 20. stoletja in prikazuje rivalstvo med dvema tolpama različnih etničnih pripadnosti ter po vzoru Shakespearjeve drame Romeo in Julija nezmožnost ljubezni med pripadnikoma različnih tolp. Zgodba z zahodne strani obstaja tudi v filmskih različicah; pod najnovejšo se je kot režiser leta 2021 podpisal Steven Spielberg.

Luka Markus Štajer, Kaja, Alex Volasko in Saša Lešnjak

Luka Markus Štajer, Kaja, Alex Volasko in Saša Lešnjak foto: Mediaspeed

Zasedba muzikala West Side Story

Zasedba muzikala West Side Story foto: Mediaspeed

West Side Story

West Side Story foto: Mediaspeed

Žiga lakner

Žiga lakner foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Dvojec Maraaya to novico skrival več kot pol leta
Svet slavnih
Dvojec Maraaya to novico skrival več kot pol leta
naslednji članek
Pozitivne lastnosti poprove mete
Zdravje
Pozitivne lastnosti poprove mete