Svet slavnih
 

Znani Slovenci navdušeni nad novimi okusi sladoledov

7. 7. 2022; 18.00
Avtor: K.M.
La Popsi in Vinakoper (2)

Neža Mlakar, Tara Zupančič in Karmen Meze foto: Marko Vavpotič/M24

Ste že videli nove, prav posebne slovenske sladolede, ki bodo to poletje poskrbeli za obilo zabave in dobro ohladitev?

Resnici na ljubo, se vsi zavedamo, kako dobra kombinacija sta sadje in vino. Predvsem v vročih poletnih mesecih. Zato smo prepričani, da bo številne navdušila nova zgodba, ki jo pišeta dve slovenski podjetji - Vina Koper in La popsi. V Vinski butik Vinakoper v Kopru, trgovine KZ Agraria Koper ter na prodajne police večjih trgovin Spar namreč prihajata La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza. Premierno pa so jih lahko na dogodku na vrtu legendarne ljubljanske gostilne Figovec okušali tudi številni znani obrazi, ki so bili nad idejo in okusi več kot navdušeni. 

Direktor Vinakoper mag. Borut Fakin v družbi Neža Mlakar in Karmen Meze (La Popsi) foto: Marko Vavpotič/M24

Za glasbo sta poskrbela Matic Potočnik in Klara Jazbec foto: Marko Vavpotič/M24

Katja Klavora iz podjetja Rastoder in Žiga Gombač foto: Marko Vavpotič/M24

Sladoledni La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza sta nastali na pobudo največje istrske kleti Vinakoper, ki je za letošnje poletje iskala še eno uspešno inovativno zgodbo. »Po prednovoletni Esenci Istre in velikonočni Altroke Istra smo si čez poletje zaželeli nekaj svežega v vseh pogledih,« zadovoljno pove direktor Vinakoper mag. Borut Fakin. »Refošk, ki je sicer zahtevnejše, močnejše vino in po njem večkrat posežemo v ne tako vročih dneh, je tako dobil svojo prvo poletno različico – in to še kako hladno in lahkotno. Poleg našega kralja refoška pa smo v hladno zmrzlino spremenili tudi naš najboljši muškat,« dodaja. 

Tadej Bricelj in spremljevalka Leonela Domitrovič foto: Marko Vavpotič/M24

Neža Mihelič in Arne Međedović foto: Marko Vavpotič/M24

Tina Mentol, ki se podpisuje pod znamkama nogavic Slocks in Slavsocks foto: Marko Vavpotič/M24

Pevka Klara Jazbec foto: Marko Vavpotič/M24

La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza sta namreč zamrznjen desert na palčki, iz refoška v kombinaciji z jagodo in iz muškata v kombinaciji s pomarančo. »Bistvo La Popsik je kljub novi, mamljivi kombinaciji z avtohtonim slovenskim vinom ostalo nespremenjeno. Kupca čaka sadna eksplozija, ki pa mu prinaša popolnoma novo izkušnjo. Neklasično sladoledno, pa vseeno tako domačo in poznano. Verjamemo, da smo s tem našli kombinacijo, ki bo k poletni osvežitvi pritegnila tako mlade kot starejše kupce,« je povedala Karmen Meze, soustanoviteljica La Popsi.

Ustanoviteljici podjetja La Popsi in dobri prijateljici Neža Mlakar in Karmen Meze foto: Marko Vavpotič/M24

Nekdanji tekmovalec šova Gašper Kramar je priznal, da okusa alkohola sicer ne mara, a da mu je La popsi okus mimoza všeč. foto: Marko Vavpotič/M24

La Popsika z refoškom oziroma muškatom je novost. Ne samo na prodajnih policah, novost je tudi v proizvodnem postopku, saj kombinacija in sadja in vina zahteva nekaj posebnih proizvodnih procesov. Ekipi Vinakoper in La Popsi tako na trg pošiljata inovativni ledeni desert, ki pa na embalaži nosi tudi oznako 2% alkohola.

prejšnji članek
Skrivnostna voditelja skupaj ujeli na morju
Svet slavnih
Skrivnostna voditelja skupaj ujeli na morju
naslednji članek
Sta Klemen Slakonja in Mojca Fatur dahnila usodni da?
Svet slavnih
Sta Klemen Slakonja in Mojca Fatur dahnila usodni da?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.