Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marko Mandić o študiju v Združenih državah Amerike

23. 7. 2022; 07.00
Avtor: Obrazi
Marko Mandić

Marko Mandić foto: Adrian Pregelj/RTV

Slovenski igralec je svoje znanje izpopolnjeval na The Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku in v HB Studiu. Za revijo Obrazi je pred kratkim spregovoril tudi o tem, ali se uspeh čez kužo meri s številko na bančnem računu.

"To velja za tiste, ki so na vrhu vrha, ki snemajo velikanske uspešnice, v vseh pogledih povezane z enormnimi ciframi. Ogromno pa je igralk in igralcev, ki opravljajo svoje delo kot tukaj mi in se morajo zadovoljiti s slabimi plačami. Pogosto morajo početi še kaj drugega, da sploh preživijo. Pri nas se večina ljudi, ki konča akademijo, infiltrira v gledališča filmsko produkcijo oziroma poklice, ki so s tega področja. Bolj kot z ZDA lahko vlečemo vzporednice z Nemčijo, kjer pa dajo ogromno denarja za umetnost. Raje bi se zgledoval po državah, ki nas obkrožajo. Zato lahko rečem, da smo mi dno dna," je povedal Mandić, ki je v New Yorku študiral skupaj z Urošem Fürstom.

Pa si je želel kariere 'čez lužo'? "Ne, z Urošem Fürstom sva želela podaljšati študijski čas za eno leto in se še kaj naučiti. Hollywood me ni zanimal."

prejšnji članek
Kako je videti sanjski dom Nives Orešnik?
Življenjski slog
Kako je videti sanjski dom Nives Orešnik?
naslednji članek
Natalija Verboten ga obožuje
Svet slavnih
Natalija Verboten ga obožuje