Natalija Verboten foto: M24
... bezgov sirup, katerega priprave se kot zelo spretna v kuhinji loti kar sama. »Pri nas doma obožujemo domači bezgov sirup. Letos sva ga s taščo naredili več kot petdeset litrov,« razkriva simpatična pevka.
Sestavine:
30 velikih bezgovih cvetov
3 l vode
3 kg belega sladkorja
sok 4 limon
50 g citronske kisline
Priprava:
Vodo in sladkor prevremo, nato odstavimo in ohladimo. V ohlajeno osnovo za sirup dodamo cvetove bezga in jih pustimo namakati 24 ur. Naslednji dan odstranimo bezgove cvetove in sirup temeljito precedimo. V drugi veliki lonec dodamo precejen sok limon in nato še citronsko kislino. Na štedilniku sirup segrejemo do vretja, nato odstavimo, poberemo z njega peno in ga vlijemo v steklenice. Te morajo biti dobro zaprte in postavljene v vnaprej ogreto pečico na 80 stopinj Celzija. Bezgov sirup v pečici pustite do naslednjega dne, ko se ohladi. Tako sirup ostane uporaben tudi po nekaj let. Bezgov sirup mešamo z dobro ohlajeno vodo ali hladno mineralno vodo, da je še bolj osvežilen. Za piko na ob postrežbi napitku dodamo še sveže stisnjeno limono, za okrasitev pa rezino limone in liste melise.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.