zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natalija Verboten ga obožuje

23. 7. 2022; 06.00
Avtor: Revija Lady
Natalija Verboten

Natalija Verboten foto: M24

Pevka Natalija Verboten ima rada poletje in vse, kar spada zraven. Tudi osvežilne pijače. Med njenimi najljubšimi je ...

... bezgov sirup, katerega priprave se kot zelo spretna v kuhinji loti kar sama. »Pri nas doma obožujemo domači bezgov sirup. Letos sva ga s taščo naredili več kot petdeset litrov,« razkriva simpatična pevka.

Sestavine:


30 velikih bezgovih cvetov
3 l vode
3 kg belega sladkorja
sok 4 limon
50 g citronske kisline

Priprava:

Vodo in sladkor prevremo, nato odstavimo in ohladimo. V ohlajeno osnovo za sirup dodamo cvetove bezga in jih pustimo namakati 24 ur. Naslednji dan odstranimo bezgove cvetove in sirup temeljito precedimo. V drugi veliki lonec dodamo precejen sok limon in nato še citronsko kislino. Na štedilniku sirup segrejemo do vretja, nato odstavimo, poberemo z njega peno in ga vlijemo v steklenice. Te morajo biti dobro zaprte in postavljene v vnaprej ogreto pečico na 80 stopinj Celzija. Bezgov sirup v pečici pustite do naslednjega dne, ko se ohladi. Tako sirup ostane uporaben tudi po nekaj let. Bezgov sirup mešamo z dobro ohlajeno vodo ali hladno mineralno vodo, da je še bolj osvežilen. Za piko na ob postrežbi napitku dodamo še sveže stisnjeno limono, za okrasitev pa rezino limone in liste melise.

prejšnji članek
Marko Mandić o študiju v Združenih državah Amerike
Svet slavnih
Marko Mandić o študiju v Združenih državah Amerike
naslednji članek
Tako zelo zaposlen je Franko Bajc
Svet slavnih
Tako zelo zaposlen je Franko Bajc