franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bo lepa Shakira končala v zaporu?

31. 7. 2022; 08.00
Avtor: E. J.
Shakira

Shakira foto: Profimedia

Tožilčev predlog je zavrnila, saj trdi, da je nedolžna in da ni utajila za 14 in pol milijona davkov v Španiji, zato se bo podala pred sodnika in poroto ter to tudi dokazala.

Kolumbijska pevka Shakira, ki sicer živi v Španiji, bo morala v kratkem na sodišče v Španiji, ker ji očitajo, da je utajila za 14,5 milijona evra davkov. Zavrnila je tožilčev predlog. Kot je v izjavi za javnost sporočila njena ekipa za medije, pa je zvezdnica prepričana v svojo nedolžnost, zato ni sprejela tožilčevega predloga za poravnavo in se bo zagovarjala pred sodnikom in poroto.

Kakšen dogovor ji je tožilec ponudil ni znano, je pa njena ekipa tiskovnih predstavnikov dejala, da je zvezdnica že plačala omenjeno vsoto, ki naj bi jo dolgovala španski davčni agenciji, in nima neporavnanih dolgov do agencije. Njen odvetnik je še dejal, da je zvezdnica, ki je doslej prodala več kot 80 milijonov plošč po vsem svetu, vse svoje davčne obveznosti redno plačevala.

foto: Reuters

Za kaj sploh gre?

Špansko sodišče trdi, da je pevka v letih med 2012 in 2014 večinoma živela v Španiji, kljub temu da je bilo njeno uradno prebivališče na Bahamih. Shakira še pravi, da je doslej španski davčni službi plačala 17,2 milijona evrov in da Španiji tako nič več ne dolguje, saj da se je v Barcelono preselila leta 2015, kjer je živela z nogometašem Gerardom Piquejem. Pevko pa so obtožili, da teh 14,5 milijona evrov ni plačala v obdobju med 2012 in 2014. Njeni odvetniki zatrjujejo, da v tem obdobju sploh ni živela v Španiji.

Pevka s spravim imenom Shakira Isabel Mebarak Ripoll ima dva sinova z nogometašem Barcelone Gerardom Piquéjem. Par je do pred kratkim živel skupaj v družinski hiši v Barceloni, pred kratkim pa sta sporočila, da sta se po 11 letih zveze razšla. Shakirin komentar o vsem skupaj pa je, da je celotna zadeva kršenje njenih osebnih pravic.

prejšnji članek
Netflix napovedal nadaljevanje trilerja The Gray Man z Ryanom Goslingom
Svet slavnih
Netflix napovedal nadaljevanje trilerja The Gray Man z Ryanom Goslingom
naslednji članek
Gašper Rifelj živi svoje sanje
Svet slavnih
Gašper Rifelj živi svoje sanje
#obraziavenija
obraziavenija