profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lorella in Andrea Flego, sestra in brat, ki sta otroštvo preživela v Afriki

6. 8. 2022; 06.00
Avtor: Revija Lady
Lorella in Andrea Flego

Lorella in Andrea Flego foto: Njena.si

Odraščanje v Afriki je v njiju pustilo globoke sledi. Na stara leta se bosta spet več družila ...

Šest let starostne razlike je med televizijsko voditeljico Lorello Flego in njenim starejšim bratom Andreo Flegom, glasbenim producentom. Značajsko se precej razlikujeta, a družijo ju rockerski glasbeni okus in družinske vezi, ki jih skrbno negujeta, prav tako pa cenita mnenje drug drugega.

Andrea F in Lorella Flego foto: Danej Brakič

Njuno otroštvo je bilo zelo zanimivo. »Odraščanje in šolanje v Gani, v angleščini, in pogosta potovanja po celotni severozahodni Afriki so v meni pustili ogromne, neprecenljive sledi. Spoznal sem ljudi, družbo, predvsem pa naravo, živali in prizore, ki bi jih sicer samo v šolskih knjigah ali v takrat še redkih dokumentarnih filmih,« pravi Andrea, medtem ko so se njegovi sestri v spominu ohranili predvsem vtisi barvite okolice, bujni vrt, lučke na balkonu, prijazni ljudje. »Všeč mi je bilo, ker so imeli ogromno pozornosti zame: bel dojenček sredi Afrike, mama vedno pravi, da sem jim bila sveta. Afrika me je zaznamovala tudi v smislu vročine, ki jo dobro prenašam, hkrati je razširila moja obzorja.«

Sicer pa Flegova prihajata iz italijansko govoreče družine, tudi med seboj komunicirata v italijanskem jeziku, a kljub temu oba odlično obvladata slovenski jezik. Kako pa sanjata? Baje ti je tisti jezik, v katerem sanjaš, namreč bližji.

»Jaz mislim celo, da obstaja notranji uradni jezik, torej tisti prvi jezik, v katerem začneš komunicirati z okolico, zunaj družinskega kroga in doma, v katerem začneš brati, se družiti itd. Zame je to bila angleščina, zato so tudi moje sanje polovico časa v angleščini, pa morda štirideset odstotkov v italijanščini in le deset odstotkov v slovenščini, kar zadeva kakšne trenutne situacije, skrbi ali osebe,« razloži Andrea. »Pri meni je to zelo hecno, sanjam tudi v angleščini, največkrat pa v italijanščini,« doda Lorella.

prejšnji članek
Jani Pavec rad preseneti ženo
Svet slavnih
Jani Pavec rad preseneti ženo
naslednji članek
Kje se skriva Desa Muck?
Svet slavnih
Kje se skriva Desa Muck?