Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec Kevin Spacey bo mogel seči globoko v žep

5. 8. 2022; 09.00
Avtor: STA
Kevin Spacey

Kevin Spacey foto: Profimedia

Kevin Spacey izgubil pritožbo zaradi plačila odškodnine producentom Hiše iz kart.

Z dvema oskarjema nagrajeni ameriški igralec Kevin Spacey bo moral producentski hiši MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev, je odločilo sodišče v ZDA, ki je zavrnilo igralčevo pritožbo na prvotno odločitev sodišča, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na poročanje ameriških medijev.

Ko so se pojavile obtožbe spolnega nadlegovanja na račun Kevina Spaceyja, je producentska hiša MRC leta 2017 igralca odslovila iz serije in hkrati vložila tožbo proti njemu, ker naj bi z igralčevim odhodom izgubila velik del prihodkov, ki jih je do takrat prinašala serija o političnih spletkah v Washingtonu.

Kevin Spacey foto: profimedia

Sodišče je že leta 2020 pritrdilo producentski hiši, da je Spacey s svojim ravnanjem kršil pogodbo, in mu naložilo plačilo odškodnine. Sledila je Spaceyjeva pritožba, ki jo je sodišče sedaj zavrnilo.

Spaceyjeva igralska kariera je nenadoma zastala pred petimi leti, ko se je pojavilo več obtožb na njegov račun zaradi spolnega nadlegovanja. V Veliki Britaniji je igralec obtožen petih kaznivih dejanj, ki naj bi se zgodila med letoma 2005 in 2013. Minuli mesec so sklenili, da se bo sojenja začelo 6. junija prihodnje leto.

Spacey zanika, da bi kogarkoli spolno nadlegoval.

62-letni igralec je oskarja za najboljšega igralca dobil za vlogo v filmu Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa ter oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Osumljenih pet Bryana Singerja. V seriji Hiša iz kart je igral brezvestnega politika Franka Underwooda.

prejšnji članek
Rebeka Dremelj žaluje, težko bo nadomestila praznino
Svet slavnih
Rebeka Dremelj žaluje, težko bo nadomestila praznino
naslednji članek
Dva Slovenca na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev
Kulinarika
Dva Slovenca na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev