zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nino Ošlak je sam svoj mojster

20. 8. 2022; 06.00
Avtor: Revija Lady
Foto 4

Nino Ošlak foto: Jan Rozman

Glasbenik je spreten tudi z orodjem, ne le z inštrumenti.

Akademski glasbenik Nino Ošlak je letos predstavil svežo, klavirsko različico pesmi Do- volj romantike. To je v celoti v živo posnel in odigral čisto sam, pravi pa, da v takšnem zvoku tudi sicer nastajajo vse skladbe, ki jih piše tako zase kot tudi za številne druge uspešne slovenske pevke in pevce. V svoji pevsko-avtorski karieri se je podpisal že pod približno 150 skladb, ki so bile izdane kot singli. Za novo različico pesmi pa je z režiserjem Lukom Blatnikom posnel tudi videospot. Zelo spreten pa je tudi s kladivom in vrtalnim strojem.

»Pred nekaj leti, ko sem se preselil od staršev na svoje, sem skoraj vse zadeve, kar se je dalo, prenovil in obnovil kar sam s pomočjo prijateljev. Marsikdo je dvomil o meni. (smeh) Saj veste, pravijo, da imamo za nekatere stvari umetniki včasih dve levi roki. No, resda nisem najbolj spreten in hiter, a si vzamem čas in zadevo naštudiram ter se je rad lotim sam. V poletnih mesecih sem dnevno sobo preuredil in prostor malo osvežil. Rad ‘šravfam’, vrtam in ropotam s kladivom. (smeh) Ojoj, ubogi moji sosedje! Resda tega ne počnem pogosto, a ko se lotim, res uživam. Rad tudi sestavljam pohištvo, kaj sestavim, nisem pa ravno najspretnejši pri teh zadevah, tako da se česa več od tega za zdaj ne bi lotil,« v smehu razkriva Nino.

Glavna priprava, preden začne delati, pa je izbor dobre glasbe. V teh primerih mu prija sproščeno poslušati kaj lahkotnega in tako si iz dela naredi pravo malo zabavo. V dnevni sobi ima tudi klavir, sicer pa je to zanj prostor za počitek. Televizor redko vključi, ko ga, pa po navadi pogleda kak dober film ali serijo. Rad si pogleda tudi kakšno oddajo o potovanjih, saj tudi sicer rad potuje.

prejšnji članek
Ozaveščena Nika Veger in Peter Poles
Svet slavnih
Ozaveščena Nika Veger in Peter Poles
naslednji članek
Vnukinja britanske kraljice dela v vrtnariji
Svet slavnih
Vnukinja britanske kraljice dela v vrtnariji